RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Ampmaster
drjack:
Da na zalost nismo dosli iako smo se najavili na miting, kisa nas pomela a kod Vas je nije ni bilo... Sto se Ampa tice, napravicemo mi za Zarina jedan da vezba ali od gume.Ovaj je zadnji koji ja pravim. Kod Tose ima jos 2 kom. koji se rade...
Pozdrav ekipi vidimo se na prolece ali sigurno. (pijemo)
sasa:
--- Quote from: drjack on November 22, 2014, 06:57:05 PM --- napravicemo mi za Zarina jedan da vezba ali od gume.
--- End quote ---
:_D :_D :_D :_D :hehe :hehe :hehe :hehe
drjack:
Danas je poleteo novi veliki Ampmaster. Za tu priliku sam ubacio bateriju 6S od 5000 Mha (sto bi Sasa rekao ko akumulator od auta) Teziste je bilo taman na remenjaci.
Obzirom da je totalno promenjen polozaj i profil krila u odnosu na manji model, bio sam spreman na iznenadjenja, kojih nije bilo osim u pozitivnom smislu.
Uz pomoc Magica i Sabura, podesio sam otklone komandi. Pre prvog leta ispao je problem sa odlepljivanjem jednog nosaca servoa krila ali je to Veljko na vreme primetio pa sam popravku obavio na licu mesta. Vremenski uslovi su bili idealni skoro bez vetra.
Ovo je prvi put da sam novi model poleteo bez ikakve tenzije. Model je poleteo odlicno, dosta je brz i snazan u ovoj konfiguraciji, dobro penje, a sletanje je prava milina, u niskom prilazu leti kao po sinama i prakticno kada ga navedes sam slece. U zaokretima takodje dobar. Napravio sam odmah par akrobacija i kasnije povecao otklon elerona jer su rotacije bile malo sporije. Posle 4 leta sve je proslo ok. Sledeci put cu umesto 14 x 7 staviti elisu 15 x 8.
Videa danas nije bilo, glavni snimatelj nije bio tu, pa cemo to obaviti sledecom prilikom. Evo samo par fotki sa stajanke.
mirce:
:)aplauz :)aplauz :)aplauz
Lepi su ti modeli...
(pijemo)
magic:
Stvarno lepo leti. Model za svaku preporuku onima koji vole da sami prave, lep napedni acro trener.
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version