Presvlacenje:
U startu sam imao poblem koje boje kako uklopiti. Iz HK smo svojevremeno nabavili 7-8 razlicitih folija koje smo papreno platili zbog carine. Sada smo shvatili da je to dodatni problem. Kad imas dve boje nema sta mnogo da mislis. Kad ih imas 8 onda ne znas koju bi stavio. Sve ti se svidjaju. Tako je i pocelo sa presvlacenjem mog Ampmastera. Obzirom da smo ovaj put radili sporije i malo pedantnije, bila je prilika da probamo providnu foliju. Ja sam malo pozurio pa sam odmah presvukao celi rep. Zasto uvek krecem od repa- nemam pojma ali takav je bio i redosled gradnje
Nakon repa u momentu mi se ucinilo da bi lepo legla vristeca zuta boja za deo iza kabine pa rekoh ajde da je zalepim:
I nije to ispalo ni malo lose...
Nisam bas bio zadovoljan sa ljubicastom providnom folijom koja je dosta osetljiva i mora stvarno polako i pazljivo da se radi.
Kod nje se vidi svako i najmanje preklapanje folije, a jos vise ako nije lepo legla na balzu. Problem je nastao iznenada kada sam
ubacio sarke u ranije pripremljene rupice. Mali delici balze su mi kroz te rupice upali u unutrasni deo izmedju dve folije pa je tako
horizontalac postao i zveckalica. Nije bilo nacina da se zrnca izvade, pa sam krenuo da skidam ljubicastu foliju da bih kasnije
shvatio da ona za razliku od obicnih folija ostavlja boju na balzi. Tako sam na kraju zbog dva zrnca balze oljustio celi horizontalac
i ponovo ga presmirglao.
E, ali tu nije kraj. predomislio sam se oko one zute folije pa sam i nju skinuo i usput polomio jednu letvicu. Bilo je vreme da sve ostavim da ne bih tako unistio ceo model.
Danas sam malo mozgao i nastavio sa presvlacenjem. Sada je to potpuno drgacija slika od one prve nekome mozda ruznija , meni ipak lepsa.
Drugi Tosin model je takodje pripremljen za presvlacenje sa malo lepsim detaljima ali o tome nesto kasnije...