Nakon pauze od desetak dana radilo se na detaljima na oba modela.
Prvo su slepljeni horizontalac i vertikalac:
Pa su onda postavljeni eleroni i pokretni delovi repa tako da su sarkice zalepljene samo sa jedne strane. Ubaceni su servoi u krila i sve komandne povrsine povezane.
Na mom Ampmasteru, sam sa donje strane trupa, napravio poklopac radi lakseg prilaza kontroleru. Takodje sam uradio i dodatni usisnik za vazduh.
Trap jos nije pritegnut.
Ubacio sam i drzac krila i to tako sto sam ga prvo zasrafio za krilo, pa sve zajedno postavio na svoje mesto, proverio jos jednom geometriju modela i onda zalepio.... Inace drzac je od avio spera prekriven balzom u koji su utisnute matice sa gornje strane.
Dalje je isla ugradnja zadnjeg tocka. Originalnu zicu iz HK kompleta za zadnji tocak, sam zamenio, jer je bila prejaka za savijanje. Plasticni deo sam malo preradio prema svojoj potrebi. Zica koju sam koristio je opet od elektrode za varenje prokroma, koju sam vec ugradio u pokretni deo horizontalca.
U pokretni deo vertikalca sam ubacio cevcicu od karbona kao vodjicu tocka i kao zastitu od lomljenja balze na tom delu:
To nakon ugradnje izgleda ovako:
Malo sam ga testirao na skokove i evo videa:
http://s1184.photobucket.com/albums/z324/Dragan_Radalj/Video%20zapisi/?action=view¤t=Picture3970.mp4Model sada ima malo drugaciji ugao u odnosu na zemlju:
Sledi lepljenje druge strane sarki na komandnim povrsinama, ubacivanje kontrolera, motora, baterije finalno podesavanje i balansiranje modela.
Tosin model je u potpuno istoj fazi. Trenutno nemam te slike da bi ih postavio. Model sam sinoc video i izgleda odlicno. Njegove slike ce biti tu vec za dan dva..