RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Ampmaster
drjack:
Zorane,folije su kineske iz Hobby Kinga. Imas ih sve na njihovom sajtu.
Ova providna nas je prilicno namucila jer se ponasa potpuno blesavo.
Izgleda da ima neku tacku razvlacenja koju ako predjes ostane trajno opustena i ne,moze se vise zatezati.
Kada predjes peglom ona se opusti!! a kada se ohladi tad se zategne. Kod onih u boji je suprotno, tj kada je grejes odmah se zateze.
Opet ako je previse grejes hoce da se svlaci sa ivica, pa moras da je obaras preko ivica da se to ne bi desilo.
Ako je pregrejes nikad se vise nece zategnuti na ivicama vec ostane naborana.
A jos i dodatni problem je taj sto ostavlja boju na balzi pa ako je skidas moras i da smirglas.
Nju smo morali posebno pazljivo da lepimo. Od 5m te providne folije koliko smo imali otislo je zbog ponavljanja sigurno 4m.
Imas u nasem topicu o izradi Spacewalkera malo detaljnije o samom presvlacenju i sta smo od "opreme" koristili.
Ne znam koja je tacno temp. na pegli,ali ona nije prava modelarska vec mini putna pegla. Tosa je cak merio temp.
i svasta probao pa on moze o tome nesto vise da kaze. Ti termostati i nisu bas najpouzdaniji.
Inace sto se color folija tice, apsolutno nemam zamerke, odlicne su lako se radi sa njima i vrlo su postojane.
Modeli mi stoje u potkrovlju gde je leti temp ponekad i do 50 C ali se folije drze dobro.
Ako zatreba pomoc javi se.
Inace presvacenje je pri kraju, tacnije Tosa je zavrsio a ja imam jos malo....
azoran:
Ma treba da zakrpim jedno parce folije na repu aviona,i ja imam neku putnicku peglu pa sam mislio sa njom da probam ali iskren da budem plasim se da nesto ne pokvarim.Procitacu taj drugi post da malo izucim tehniku.A da li si imao iskustva u radu sa folijom koju prodaju u Vazduhoplovnom klubu u Timockoj?
drjack:
Ta bi trebalo da je jos bolja od kineske....
drjack:
Modeli su pri samom kraju izrade. Ostalo je da se zalepi rep i sitnice kao npr, sarke u komandnim povrsinama , ubacivanje elektronike, postavljanje nosaca krila u trupu montaza trapa, usisnika vazduha itd.....
Meni je to najsladji deo posla. Moj model sada izgleda ovako:
Kod Tose je potpuno ista faza, postavicemo vrlo brzo slike kompletiranih modela a onda pravac livada...
dimitri:
Predivno izgleda zavrsen model :).
Pozdrav od Radovana.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version