Danas je model poleteo prvi put sa "crash" testom na kraju leta.
Model sam utrimovao jako dobro pa ga je Deki kao veteran Trstenika poleteo umesto mene.
Model je leteo fenomenalno, sto su prisutni imali prilike i da vide. Bilo je potrebno malo
trimovanja po dubini i nista vise. Imao je malo vece otklone komandi koje je posle trebalo podesiti.
Bio je u vazduhu nekih 5min. Ima jako dobru finesu i lepo planira i bez motora. Film je suvise kratak ,jer nismo stigli da snimimo.
Sletatanje je bilo vrlo efektno, u vertikali na nize direktno u beton. - beton je izdrzao.
Deki se malo zaneo pa je iz ledjnog leta umesto palicu napred navukao na sebe, visina je bila relativno mala a onda je beton skocio na njega.
Zao mi je sto nisam video sletanje jer me je zanimala min. brzina i jacina stajnog trapa, ali ne znaci da to necemo videti.
Naime koliko god ova slika izgledala uzasna,
Radi se samo o dve bocne strane trupa koje su se raspale a ustvari to su dve daske koje se najlakse prave.
Svi vazni delovi trupa su otpali i citavi su pa cak i poklopac. Neverovatno je da se krilo odvojilo sve sa drzacima od trupa i prakticno osim malog ulubljenja na jednom cosku nije mu nista.Folija je citava.
Od opreme stradala samo elisa,. sve ostalo je OK.
Sad bar ima sta da se radi, najverovatnije novi trup jer mi je lakse nego da krpim stari. Horizontalac i vertikalac i nosac tockova i baterije,ce biti iskoristeni.
Naravno, ovde cemo ispratiti i te radove, a oni pocinju za nedelju dana kada se vratim sa puta.
I Deki nemoj da se mnogo uzbudjujes, leteces ti njega ponovo, nas tim ne odustaje tako lako......