RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI
Cesna 152 home made by Soprano
soprano:
Evo i mene posle krace pauze da se pohvalim pocetkom radova na Cesni,posto necu mnogo da pisem o modelu,jer slike vrede vise od hiljadu reci,samo cu navesti da se radi o modelu koji ima raspon 1010mm a duzinu negde oko 700mm.
Sve je pocelo tako sto je moj drugar odradio profile za krilo na CNC masini i to izgleda ovako:
Ovo je moj drugar Sale glavni i odgovorni za CNC masinu...
soprano:
Posto su profili za krilo bili gotovi,resih da pocnem sa izradim ali sam krenuo od horizontalca,cisto da se malo zagrejem pre nego sto sto ce bacim na ozbiljnije delove modela.
soprano:
Moram da napomenem da ja vec nekih mesec dana radim na ovom modelu i da ima dosta materijala za ovaj forum tako da najavljujem dosta slika oko moje izrade.
Posle horizontalca na red nastupa vertikalac,moram da napomenem da sam prilikom izrade horizontalca i vertikalca bas uzivao i to je jedan od razloga sto sam tako napredovao u izradi.Ovo je islo kao podmazano sve dok nisam krenuo kako ja kazem na ozbiljnije delove ovog modela a to je trup i krilo koje zahtevaju dosta rada i strpljenja....Uzivajte u nastavku
U nastavku slede slike o tome kako dam radio trup.Imao sam zelju da elemente secem rucno i tako sam i radio,mada sam posle shvatio sta je lakse,ali bitno je to da sam ja tako hteo.
MIslim da nije potrebno da pisem o tome da sam sa proekta sekao elemente i iste lepio za materijal pa posle rezao....
soprano:
Posto sam isekao sve elemente krecem da sve to zalepim i spojim u jednu komponentu,na slikama se vidi da sam se malo zbunio (posto ovakvu gradnju radim po prvi put) i nisam znao odakle da pocnem sa satavljanjem trupa,pa sam okretao sve u krug da vidim kako da pocnem a da ne iskrivim konstrukciju.Malo razmisljanja i onda je bilo mnogo lakse.Iskreno,ja sam dosta samokritican i moram da kazem da bas i nisam zadovoljan jer uvek moze bolje ali trudim se bas lavovski pa na kraju cu videti sta sam ja ustvari radio,ako primetite neku gresku molio bih da je sugerisete kako ne bi doslo do neocekivanih efekata.....
bimmer:
svaka cast! jedva cekam da vidim nastavak! ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version