RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI

Cesna 152 home made by Soprano

<< < (21/30) > >>

bimmer:
Bravo! Soprano!  :)aplauz
polako pocinje da dobija obrise jedne lijepe cessne

Pratim topic od starta, i jedva cekam da vidim nove fotkice
pozdrav!

soprano:
Nastavljam sa radom i pravo na kalup za kaputaz.Moram da priznam da nije bas bilo jednostavno kao sto sam mislio ali svaki rad se na kraju isplati,kao i ovaj moj.Ja sam bio zaduzen da uzimam mere i da kalup odradim na grubo a nakon toga moj drugar Sale je resio da odradi finalni deo i verujem da je u tome uspeo.Naravno u konsultaciji jedan sa drugim dosli smo do neverovatnih rezultata.

Kaputaz sam nako fiksiranja za drzac,koji mi omogucava laksi rad,oblozio smolom i vlaknim i sad cekam da se osusi pa da vidim sta ce da ispadne na kraju.Ako mi ovaj poduhvat uspe kacim slike a ako ne onda sve ispocetka.

soprano:

Razicarenje,razocarenje,razocarenje

Ovo je prvo veliko razocarenje posle duzeg vremena.Naime kad sad sam skinuo kalup video sam da se stirodur istopio i smanjio mi kaputaz.To smo sinoc moji drugari i ja pretpostali da ce da se desi ali moja odluka je bila daj da probamo pa sta mu Bog da.Znao sam odmah da mi je odluka bila losa ali nikad nebih znao da nisam probao.Ja sam koristio poliester set ali znao sam da treba smola ali u nedostatku srestava morao sam ovo da probam.Sad mi je potraban savet sta da odradim dalje posto je ovo za bacanje.Kao druga stvar,cini mi se da je kaputaz malo tezak za ovaj model pa u konsultaciji sa vama moram da vidim sta dalje da koristim.Kao trece ovaj poliester ne da smrdi nego otkida.Cele noci oka nisam mogao da sklopim od njega a i dalje se oseca tako da ga u kucu ja vise ne unosim.

Sledeci plan je da kaputaz odradim "vakumiranjem " jer sam siguran da ce da ispadne pedantnije i lakse.Sta vi mislite o tome.
Evo i par slicica da se vidi kako to izgleda.

n3mke:
Steta.. Kako god radio predlazem ti da kalup radis od meke balze. Kasnije ako radis vakumiranje moraces da goristis git.

vpanin:
Ma daj Soprano, napravi taj kapotaz lepo od balze.Pa ga sa unutrashnje strane ojachaj staklenom tkaninom i cao.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version