RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI

Cesna 152 home made by Soprano

<< < (24/30) > >>

soprano:
Hvala Dejane na komentaru,od tebe uvek ima nesto novo da se cuje i to mi dosta znaci.A sto se tice fuseraja,to kod mene nemoze da se desi jer ja ulazim i u najsitnije detalje.I ako dodje do fuseraja,kao sto je situacije sa dore pomenutim poslom,ja to ostavljam sa strane i radim drugi kalup pa i ako taj drugi ne valja idem na treci,sve dok ne dovedem posao da to vrsi funkciju i naravno da bude pedantno.U modelarstvu ima dosta caka i cakica koje moras nekad sam da otkrijes ili pak ako je vec neko pisao o tome a ti hoces ipak da proveris o cemu se tu zapravo radi.
Ja se nadam da cu sutra da zavrsim vakumirku i da krenem da radim na kalupu pa cu uskoro da se javim i pokazem sta sam i kako uradio.Nadam se da cu potencijalne greske ukloniti u startu ali uvek postoji onaj 1% koji zna da pokvari stvar.
Ja ipak razmisljam pozitivno i sa uzivanjem idem dalje u nove pobede.

dejan_ts:
 (res)

soprano:
Kalup sam odradio od medijapana i odlican je.Vakumirku treba da doteram jos malo a probe radi odradjen je kaputaz i nesto se cudno desilo ali unutrasnja mera odgovara.Sada molim sve drugare koji znaju nesto o ovim borama neka mi objasni sta treba da ispravim.Sporet nije imao termostat pa nisam siguran na koliko stepeni smo grejali,Sledeci pu radim sa mojim sporetom na 200 stepeni ali buni me ovo sto je na slikama.Pomagajde drugari...

miša2002:

Mogući razlozi:
1-Folija ti nije dovoljno zagrejana ili sporo si je stavio i "natego"
2-Kalup mnogo hladan - podgrej ga fenom za kosu na "mlako" cca 30-35 stepeni
3-Loš vakuum - slabo dihtuje poklopac i kutija, ne dihtuje otvor gde ulazi cev ili preslab usisivač

1-Folija treba da se opusti da "lepo visi" i pri drmanju se ponaša ko balon napunjen vodom ili kupi malecki kineski instrumentić sa termo sondom (oko 300-500din)
2-Već sam napisao
3-Pretpostavljam da si kutiju i poklopac dobro zadihtovao!
Poklopi sa listom papira i svaka rupica mora da se ocrta, ako to nije slučaj, onda ga zalepi selotejpom ili već, po poklopcu i proveri prostor oko cevi. Staviš zapaljenu cigaretu i vidiš kako se ponaša dim. Ako ne uvlači u pravcu otvora = OK. Znači, isprazni kesu od usisivača ili još bolje, izvadi je načisto, pa vidi da li se na papiru ocrtavaju otvori.

Uh, verujem da sam ti pomogao!?

soprano:
Jesi mi pomogao ja cu jos jednom za svaki slucaj da proverim da li sve lepo dihtuje obzirom da sam tutkalisao svaki spoj i to domacinski,nisam zalio.Kad sam vakumirao,video sam da silina vakuma vuce kalup na dole i savija mi sper.Moguce je da mi je kalup bio hladan jer cim sam spustio foluju desilo se to guzvanje.Sledeca proba uskoro pa se javljam sa novim slikama i blizim objasnjenjem sta sam prepravio.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version