RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI
Cesna 152 home made by Soprano
soprano:
Hvala Dejane na savetu,pazio sam da ne preteram sa duzino,bas sam priveo kraju smirglanje i bilo je dosta posla.Ostalo mi je da sve to lepo uslikam pa da objavim i da vidim sta vi mislite...Pozzzzz\
soprano:
Nesto sam razmisljao pa da ne bi napravio gresku bolje da pitam.Kad sam poceo da radim ovaj model resio sam da bude bez flapsona ali obzirom da ja model mali i kako sam ja nesto protumacio da ce imati veliku brzinu prilikom sletanja onda su mu ti flapsoni potrebni.E sad da li cu ja da pogresim ako ostane samo ovako sa eleronima ili necu.
misha:
za tako mali avion ti uopste ne trebaju. samo (work)
ak:
--- Quote from: soprano on December 16, 2010, 03:37:42 PM ---Nesto sam razmisljao pa da ne bi napravio gresku bolje da pitam.Kad sam poceo da radim ovaj model resio sam da bude bez flapsona ali obzirom da ja model mali i kako sam ja nesto protumacio da ce imati veliku brzinu prilikom sletanja onda su mu ti flapsoni potrebni.E sad da li cu ja da pogresim ako ostane samo ovako sa eleronima ili necu.
--- End quote ---
Verujem da ti brzina sletanja najvise zavisi od wing loading-a (doduse i profila i napadnog ugla), a to mozes lako da proracunas ako imas pretpostavku koliko ce na kraju model biti tezak.
Na kraju krajeva mozes da koristis flaperone/spoilerone ako bas zatreba, a dodatni flapsovi bi sigurno povecali ukupno tezinu modela.
mojih 5c
dejan_ts:
Aco ne moj da se zanosish oko flapsova ,to ti nije potrebno jer je jako mali model a brzinu sa kojom cesh da letish bice slicna kao i onaj predhodni model,flapsove stavljash kad je jako jako veliki model,kad je u pitanju shleper ili za avio zapregu i tako dalje ,za sletanje u 5 metra i shta ja znam u cemu josh ,to shto si planirao to batali i nastavi sa ovim kako si zapoceo ,mnogo si poceo da letish pre vremena ,do kdodje vreme za flapsove ima ti da pravish i da pravish modele ,ae sad uzdravlje i nastavi tamo gde si stao
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version