RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI

Cesna 152 home made by Soprano

<< < (15/30) > >>

soprano:
Sad mi je potrebna mala pomoc,znam da bi tu Nikola najbolje mogao da mi objasni sta trebam da uradim dalje.Mozda sam se malo upetljao ali nije opasno,ko pita taj ne skita.Trenutno radim detalje na zadnjim staklima pa ja sam do nekle odradio pa je pitanje kako dalje,ja nemam ideju kako to da odradim pa reko hajde da pitam evo i slike dokle se stiglo...

Evo ovde sam improvizovako kako bi mozda trebalo da bude.Mislim da u tom delu treba da ide laminirana balza.

Na ovom gornjem polukrugu treba takodje da dodje balza 1,5mm kako bi dobilo jednu celinu ali moze pomoc kako to da odradim a da ispadne dobro...

Hvala unapred....

Dakyle:
Sa ili bez detalja, lepo modelce i svaka cas druze za pedantnost... Zelim ti da ga letis duze i lakse nego trenutno model (koji je pretezak) tako da odluka sto si poslusao VPanin-a da bude elektro je skroz na mestu. Pozz pa da ga vidimo uskoro na delu

soprano:
Hvala Dakyle,jeste da je moj prvi model Bejbi malo dobio na kilazi ali to planiram da sredim cim ugrabim malo vremena a to vreme cu da dobijem kad zavrsim Cesnu pa da imam sta da letim dok ovaj repariram.Na Cesni ima dosta detalja,tako da cu polako da ga dovedem u celinu pa da to i na oko izgleda lepo.
Hvala jos jednom....

vpanin:
"Na ovom gornjem polukrugu treba takodje da dodje balza 1,5mm kako bi dobilo jednu celinu ali moze pomoc kako to da odradim a da ispadne dobro...

Hvala unapred"

Ta balza od 1,5 mm predstavlja mesto na koje cesh kasnije da lepish "juvidur" odnosno prozirnu plasticnu foliju koja igra ulogu "stakla" na modelu.
Shto se tiche dobijanja potrebnog oblika najbolje je da npr. isechesh balzu u traku potrebne duzine, navlazish je dobro vrucom vodom (predjesh preko balze par puta natopljenim sundjerom) i okvirno je (shpenadlama samo) postavish u dati oblik.
Mozesh i da nadjesh neshto slichnog oblika, npr. flashu coke il tako neshto i obmotash je oko tog.Stavish sve to preko noci pored peci da se osushi potpuno iii ujutru imash zeljeni oblik.
Predlazem ti da ove nosache za trup lepish epoxyem zbog male povrshine lepljenja i potrebe da vez bude chvrst.
O lepljenju plasticne folije za balzu - kad dodje vreme..

Pozz

misha:
mislim da je najbolje da od kartona prvo izrezes sablon, kako bi dobio sto lepse zakrivljenje, a zatim isces balzu, pokvasis... itd kao sto ti je vec objasnjeno.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version