Off topic ili ne, meni nije bitno...
Ljudi koji vole modelarstvo, samim tim i avijaciju, neće zameriti jer mogu pročitati i saznati neke interesantne stvari...
Što se tiče Thunderbolta, nabavljajuću onomad dokumentaciju, pod ruke mi je pala i foto kopija manuala od pravog aviona... Interesantno je videti šta sve pilot mora da zna, da uradi i na šta sve mora biti spreman...
Kad je neko pisao o robusnosti Thunderbolta evo šta sam skenirao iz pomenute knjige:
A, što se tiče letenja ovog aviona...
Najbolji deo mi je, kad piše, da ako je pilot izgubio kontrolu ili nije povratio kontrolu nad avionom, ispod 4000 feet-a, pilot mora ODMAH DA ISKOČI...
Kad smo kod slika koje se ne vide na početku ovog topika, da, ja sam ih izbrisao, izbrisao bih i sav tekst o Hellcat-u da mi moderatori nisu skinuli tu mogućnost...
Pisanje o izradi Hellcat-a započeo sam na ovom forumu, mogu se videti datumi kad je šta postavljano, a onda, tokom prošle zime, kad su se desila sve one neprijatnosti izmedju mene i moderatora, rešio sam sve da sklonim...
Nipošto ne želim da načinjem tu temu... Moderatori, prema meni, u više navrata nisu bili korektni i zato sam prešao sa ovog foruma da pišem i stavljam slike na sajt...
Da radim i na sajtu i na forumu, nema teorije, jer mi je to dupli posao, a sve to pisati, slikati, obradjivati slike u photoshopu... traži mnogo vremena i angažovanja...
Vreme prolazi, stvari su se malo izgladile, mislio sam da bar finiširanje modela prikažem ovde na forumu.
Postavio sam, pre neki dan, tekst sa dosta slika. Na RC Universu sam postavio link ka ovom našem forumu, jer neki modelari iz inostranstva, koriste iskustva koja su videli na sajtu...
Evo i linka sa RC Universa, post 421:
http://www.rcuniverse.com/forum/m_3711339/mpage_17/key_/tm.htm#Javilo mi se par modelara da ne vide slike. One koje sam obrisao sigurno nisu mogli videti, ali mislio sam da se ne vide ni ove nove...
Brain storm mi je rekao da ako nisi član foruma vidiš samo tekst a, ne i slike.
Tek danas mi je Gile objasno šta se tačno vidi a, šta ne...
Sve u svemu, da ne bih komplikovao sebi, obaveštavaću vas ovde kad nešto novo stavim na sajt...
Pa, ko voli neka gleda...
Nadam se da je razjašnjen nesporazum...
Pozdrav
Mirče