RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
H9 Piper Pawnee
Schwab:
Pa zar niko nista ..... crtez, skica ,fotografija,link ? mmmm ") (spava) 4e (:sos:) 3ee
batans:
Ja imam isti takav model, mislim da si ga video kod mene. Nesto te nisam dobro razumeo, kazes odlepila se jedna od cetiri plastikice koje drze stajni trap. Svaka od tih "plastikica" se srafi sa po dva zavrtnja za drvo. Verujem da si tako uradio. I ja sam imao blago savijanje zica na sredini trupa. To sam razresio tako sto sam uvrnuo jos dve "plastikice", po jednu za svaku zicu i to bas na sredini, tamo gde je i bilo najvece savijanje. Sada je sve OK. Mozes se upustiti u izradu stajnog trapa, ja sam to pravio za neke ranije modele i uvek prolazio sa teskim nerviranjem. Skoro da je nemoguce naci dobar celik, uvek se negde savija, najcesce na krivini iza tocka gde zica krece koso prema trupu. Ovo su moja iskustva. Puno pozdrava.
Puno pozdrava Bata Stepanovic
Schwab:
--- Quote from: batans on February 19, 2011, 07:07:17 PM --- Ja imam isti takav model, mislim da si ga video kod mene. Nesto te nisam dobro razumeo, kazes odlepila se jedna od cetiri plastikice koje drze stajni trap. Svaka od tih "plastikica" se srafi sa po dva zavrtnja za drvo. Verujem da si tako uradio. I ja sam imao blago savijanje zica na sredini trupa. To sam razresio tako sto sam uvrnuo jos dve "plastikice", po jednu za svaku zicu i to bas na sredini, tamo gde je i bilo najvece savijanje. Sada je sve OK. Mozes se upustiti u izradu stajnog trapa, ja sam to pravio za neke ranije modele i uvek prolazio sa teskim nerviranjem. Skoro da je nemoguce naci dobar celik, uvek se negde savija, najcesce na krivini iza tocka gde zica krece koso prema trupu. Ovo su moja iskustva. Puno pozdrava.
Puno pozdrava Bata Stepanovic
--- End quote ---
Upravo to se desava kako si opisao. Prvo sam video da se plastikica odvojila 'odlepila' od trupa kasnije sam malo jace povukao i ona je pukla.
Skinuo sam obe , razbusio rupe i od rucica servoa napravio nove 'plastikice', sada sve to drze po 2 M4 srafa sa maticama i podloskama.
Jos samo da smislim cime da pricvrstim sipkicu pri sredini (deo koji se savija) posto duz tog dela postoje dve sipkice pa drzac (opet neka plastikica) mora da bude ukopan da bi sve leglo.
Za sada odustajem od pravljenja trapa ...
Pozdrav Bato
()-()
batans:
Ja sam to uradio ovako. Najmanji i najednostavniji zahvat.
Schwab:
Hvala na fotkama Bato.
Uradicu slucnu stvar, po sredini cu dodati 'U' savijen limcic po celoj duzini gde je dupla sipkica.
Vec sam napravio samo da usrafim i stavljam fotografiju.
pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version