RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
H9 Piper Pawnee
miša2002:
--- Quote from: ivanmagd on February 23, 2011, 01:45:11 PM ---Imam ja svetlovucenu celicnu zicu od 4 ili 4,2 mm ne secam se, jedini je problem sto je u koturu i sto se jako tesko ispravlja, ja sam pravio grifovanu zicu od nje i jako je zilava i `ljuta` i nemoguce ju je idealno ispraviti , mozda da se izvlaci mada bi se precnik smanjio izvlacenjem mogu ti doneti neki metar da probas.
--- End quote ---
Malo je "off topic", ali može li 3m te žice za mene, a "spark arestor" za tebe?
Gabor:
Marko, svaka čast za model ali i za testiranje modela (<--) Vidim da je sve išlo po "propisu" :)aplauz
Schwab:
Evo malo da osvezim temu, a i imam jedan problem pa bi mi saveti dobro dosli.
Naime nabavio sam Dubro tockove 4" (Ivane hvala ti :) )koje sam hteo da montiram na Pipera jer su mnogo meksi i
po potrebi mogu se ispustiti do kraja. Sve sam ja to lepo i po propisu montirao ali na samom kraju provalim da mi je
na jednom tocku upao ventil , znaci zvecka unutra (:sok:) .
Da bi provalio kakvog je oblika ventil skinem ovaj drugi (ima navoj unutra,zavio sam sraf i izvukao ga napolje), e sad
mi je dzabe sto znam kako izgleda kad ne mogu ovaj da izvucem napolje. (--<<--)
Postoji li nacin da se izvadi?
Jel postoji neka zamena koju mogu da kupim/nabudzim?
Gume su i bez ventila tvrde i lepo amortizuju ,da li da ostavim ovako kao je sad i da eventualno zacepim rupe necim?
miša2002:
Ima više načina da se to sredi. Najjednostavniji "komplikovani" način je da navoj i prostor oko rupe očistiš acetonom, ubaciš u zamrzivač da se dobro oladi cca 1h. Smućkaš dve kapi petminutnog epoxi lepka i, ne vadeći iz zamrzivača, pridržiš točak nekim drvenim štapićem ili već i zapušiš otvor lepkom i posle pola sata prebaciš u frižider. Gledaj da, za to vreme, ne diraš rukama po točku tj treba da je što hladniji, dok ne veže epoxi!
I to je to!
U čemu je "caka"? Pa u skupljanju i širenju tela. U zamrzivaču si "dodao" izvesnu količinu vazduha u unutrašnjost gume, ne mnogo, ali dovoljno da na svakoj večoj temperaturi, od temperature zatvaranja, pritisak bude veći od 1 atmosfere,..
Naravno, sve ovo pod uslovom da nisi ostatak "sredio" pa ne "dihtuje"!
Ima još par načina, ali ovaj je najjednostavniji, a što je najbitnije, RADI !
Uostalom, svrati do mene ili nazovi, pa da vidimo.
Schwab:
Dobra ideja Miso .
Jel ima nacin da se izvadi ?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version