RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
H9 Piper Pawnee
Schwab:
Evo slika ojacanja stajnog trapa. O tome smo pricali ranije i uradjeno je slicno kao kod Bate NS.
Odlucio sam da nakon ugradnje DUBRO tockova i problemima sa ventilom na istim, probam da letim sa skinutim ventilom na drugom
tocku tako da oba tocka budu potpuno ispustena, deluju jako tvdo i pri jakom pritisku ne sabijaju se mnogo... videcemo....
Posto sam u medjuvremenu promenio firmver na stanici , sada je ER9X, morao sam da isprogramiram stanicu za Pawnee-a.
IVANMAGD i ja smo to radili sinoc.Podesili cmo elerone vertikalac i horizontalac po uputstvu i sa malo expo-a . Na eleronima
smo postavili aildiff (kada eleron ide dole ide na otprilike dve trecine u odnosu na gore).
I najseksiju stvar koju ER9X pruza je usporenje servoa i to izgleda ovako na flapsevima :
http://www.youtube.com/watch?v=7iJ7czY_3VU&feature=youtu.be
Inace flapseve smo stavili na prekidac 0,1,2.Postavili smo na 2s,moze i mnogo sporije.
I jos jedna novogodisnja fotka (pijemo)
misha:
super izgleda. Flapsove moras jos podosta usporiti. I na gore i na dole. Ako mnogo brzo padnu, model moze poskociti mnogo u vis. a ako se brzo podignu,
a brzina jos nije postignuta, moze mnogo izgubiti na visini. Brzina koja meni odgovara, jer u trenutku spustanja flapsova u isto vreme polako oduzimam i gas,
je otprilike 4 sec za ceo hod u jednom pravcu. Ovako to izgleda na Zero-u.
Ako sam dobro video, na stanici koristis prekidac sa tri polozaja. Mozda je bolje da podesis da budu na nekom potenciometru tako da mozes dozirati potreban otklon.
Za poletanje ti je dovoljno 20 otklona a za sletanje mozes i pun otklon, ali sve zavisi od vremenskih uslova.
Ako duva vetar a ti spustis flapsove skroz, moze biti zeznuto.
ivanmagd:
Cista egzotika!!!
miša2002:
--- Quote from: Schwab on January 04, 2012, 06:35:38 PM ---Dobra ideja Miso .
Jel ima nacin da se izvadi ?
--- End quote ---
lol al to boli :_D
Šalu na stranu, nisam to nikad probao, ali mislim da nema šanse da izvadiš a da ne rasturiš točak, a kako bi ga ponovo spakovao 4e
Što se tiče miksa za flaps, pri toj brzini bi morao da pariraš visincem, ali ti ne savetujem. Poslušaj Mišu i Mišu i stavi na pet sec, a možeš da u položaju 0-1-2 dodaš da ti prekidač za trapove (gore-desno do tebe) aktivira potenciometar i ručno kontrolišeš trapove tj kada je isključen, kontrolu vršiš dvopoložajnim preklopnikom, a kada ga uključiš, kontrolu preuzima potenciometar i nastavlja kontinualno od pozicije u kojoj su trenutno flapsovi, bez obzira na njegovu trenutnu poziciju u momentu uključenja ! mmmm ...
Schwab:
Miso 2002 ,
Nema potrebe za mixom za horizontalac jer se Piper uopste ne propinje pri spustanju flapsa , samo uspori.
Ranije je flaps bio na potenciometru i nekako mi to nije odgovaralo ,sad probam ovako pa cu videti sta mi vise odgovara.
Malo cu ga usporiti i to je to. Nadam se da cu uskoro probati ovu postavku
Miso i Miso hvala na savetima ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version