Slicno se i meni desilo, tj. mom bratu kad smo jednom prilikom bili na letelistu. Pred sam sam sumrak nagovorio me je da proba parky-ja, da ga lasira, znaci sve sam da odradi, od poletanja do sletanja. Inace pre toga, par puta ga je leteo i sletao bez problema, al ga nikada nije poleteo!
I posle malo duzeg nagovaranja ( dvoumio sam se zbog sumraka ) pristanem i odemo do modela ( do tad smo bili u kafanici ).
Uzeo stanicu u ruke, upalio model izbacaj iz ruke i BUP ode model na nos pod punim gasom!!!
Reko sta ti bi, bla bla bla, da ne duzim pricu...
Inace razlog je bio sledeci, dan pre udesa, leteo sam na simulatoru sa stanicom, i naravno imao sam zasebno isprogramirana setovanja koja su ostala aktivna prilikom udesa!
Znaci nisam prebacio setovanja u memoriji stanice na odgovarajuci model ( Parky ) i tako je komanda dubine u ovom slucaju na sebe ( gore ), za model bila na dole!!!
Ovaj primer me je od tad naucio da pred svaki let cekiram stanicu ( model ), proverim komandne povrsine modela, pa tek onda na uzletanje!!!
Krivo mi je sto ti se to desilo na takav nacin, al siguran sam da ces ga popraviti!