RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

Jet i u Kragujevcu

<< < (2/3) > >>

misha:
kako konji podnose pistanje?

firebird:
E letim na livadi izmedju stadiona i muzeja.Ranije dok sam leteo na hipodrumu isao sam skroz iznad osmatracnice skoro ispod cehoslovackog groblja,mada kad preletim neki put iznad konja nisu se bas nesto mnogo uzrujavali,ili bar nisu to pokazivali (a i ja tad smanjim gas pa samo lebdim dok se ne izvucem)..
Sutra cu biti opet povise "Cika Dace" u 11h,pa naidjite...
pozdrav i SRETNA NOVA GODINA   (pijemo)

drjack:
Konjima provereno ne smeta, ali smeta dzokejima.
Leteo sam na BG hipodromu nekoliko puta i uvek je bilo komenta tipa smeta konjima poplasice se i polomice nogu itd :big smile.

firebird:
Ovako sam otvorio ovogodišnju sezonu ili još bolje "RC CRASH" sezonu  (fiu)

let je trajao  "samo" 14 sec  :sljus i bilans je odvojeno krilo(ovog puta levo i srecom ostalo je celo) i odvalio se nosač motora a elisa se skrckala u sto parčića.

Pregledom motora zakljucio sam da je čitav i nije se iskrivila osovinica. ;D ;D ;D

Desilo se to ovako: sasvim lepo sam ga poleteo i hteo sam da napravim jedan lagani krug oko sebe čisto za zagrevanje.U jednom trenutku našao se tačno između mene i sunca(koje je u tom trenutku bilo relativno nisko) i izgubio sam pojam o njegovom položaju,refleksno sam smanjio gas i kada sam ukapirao šta sam uradio naglo sam ga pojačao,podigao elevone na gore u nadi da ga što više dignem ali u toj kombinaciji jet je brzinski izveo luping završio figuru i zaboo se u livadu. :hehe
Eto tako prođe moj današnji izlet...

Ipak sam čvrsto rešio jednu stvar:Sledeći put idem na livadu sa bar dva-tri modela,a ne ovako slupam model u prvih 20 sec. i posle sam smoren.

firebird:
Danas sam opet poleteo mog zelenka i razbio maler sa lupanjem u prvoj minuti,ovog puta uradio sam to u 5-6 minutu. :hehe

Ipak steta nije velika,prelomio se poklopac kabine na pola i prso je nos nekako uzduz kod leve i desne nozdrve(mrzi me veceras da ga lepim,sutra cu.),baterija se otkacila i udarila u prijemnik i smrskala dzek od esc i pokrivila preostale pinove,(prijemnik i esc se napunili snegom pa kad se osusi da probam dal' nesto nije crklo?!).

ovako je bilo:leteo navise ali sa malim gasom,u jednom trenutku stane okrene se i krene nanize,ispravim ga ja,dam mali gas i onda poceo da se rotira i sevrda nekako tamo amo,pocne da se vrti u krug,pa nekako ka meni i ja izgubim pojam o polozaju i samo sam stigo da oduzmem gas pre zakucavanja.

Eto toliko od mene.

Ah da i sad sam stavio elisu 6x5 i manje se greje motor samo da bi bio stabilan u letu mora da ide sa min 50%gasa a u proseku sam ga vozio sa 70-80%.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version