RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Čenej 2011 - prvi izlazak...
Lazo:
Ja sam stigao samo ovoliko da isposlikam:
Morate da me razumete, bio sam pre zauzet letenjem i uživanjem. Stvarno je bilo zaebalo vek!
(pijemo)
GILE:
Ma nemam ja nikakav problem sa jedrilicama dok su na Ceneju, ne vidim ih pa mi ne smetaju 4e
Drago mi je da vam je bilo lepo ()-()
mirce:
Danas, opet flajanje...
Mesto dešavanje, naravno Čenej, ekipa pola - pola, gosti iz Beograda: Magic, Saburo i Čupko, iz Indjije je stigao Aleksa, a iz Nova Sada bili su čika Dule, Jole (doduše kratko), Oko, Sale i Mirče, koji je jedini i leteo na "domaćem terenu"...
Od pola jedan, pa sve do pola sedam, vreme je proletelo...
Magic i Saburo su došli jednim kolima, poredjavši svoje modele "pod konac" u gepek.
Modeli su vrlo brzo bili sastavljeni...
Nikola je doneo svog Oxalisa sa četvorotaktnim Saitom od 12,5 ccm, a Veljko je ponovo doneo 1,8 m raspona Sebart Wing Pro, Aleksa Sebatrovog Angela...
Našao se tu i mali depronac Yak 55...
Nisam dugo imao prilike da gledam Nikolu kako leti, čuo sam od mnogih, koji idu na "13 Maj", da to radi mnogo dobro.
E, ono što nam je danas prikazao, bilo je ubedljivo najbolje letenje RC modela, koje sam ikada video na našem aerodromu.
Čika Dule, Jole i ja smo uživali, kad je poleteo Oxalis... Figure su bile precizne, pravilne, u liniji... Saburo je leteo i Imac program... O poletanjima i sletanjima ne bih trošio reči...
Mislili smo da ne može bolje, kad ono medjutim, polete Nidža Aleksinog ganc novog Angela... Ljudi moji, koje precizno letenje...
Na kraju kad se "dočepao" Magic-ovog Winda... Al ga je leteo, konstantna brzina, lupinzi uvek pravilan krug, spori valjak ili par valjaka jedan za drugim u idealnoj liniji, figure sa "snep rolovima", valjci sa razdelom, kubanske osmice sa "snep rol" dodatcima... Bruka... Baš smo uživali...
Nikola, svaka čast...
Magic je leteo konstantno dobro, mnogo mi se svideo mali depronski Yak 55...
Aleksa napravio prvi samostalni let sa Angelom...
...a prvi start je imao i Čupko sa svojom elektro Extrom...
Sto prvi let Thunderbolta se završio sa oštećenim trapom...
Sletanje (naravno) malo "tvrdje", bilo je dovoljno da se desni trap iščupa iz krila. Mislim da ovo oštećenje "vuče korene" od mnogih ranijih i dosta grubljh sletanja, a ovo današnje prizemljenje bila je ona "kap koja je prelila čašu"...
Iako, po mojoj teoriji, od, recimo, pet oštećenja trapova, što na Zerou, što na Thunderboltu, Magic je bio prisutan na četiri... Možda mi je taličan... :sljus
Već smo se polako pakovali, kad eto ti Amidže sa Galebom...
...da ne bude da se nije čuo zvuk mamlaznog motora i "smarad" kerozina, napravio je jedan let, prikazavši nam deo programa akro grupe "Stars"...
Na kraju letačkog dana, stigli smo i do Kombinata...
Veljko nam je objasnio kako se drži proteinska dijeta... Ako je ne znate, recept je sledeći: 50 ćevapa, ali bez leba...
Mi koji nismo na dijeti, jeli smo i leba i urnebes salatu i lukac...
Šta reći na kraju, vrhunski provod, kao i uvek...
Pozdrav
Mirče
IVAN3D:
--- Quote from: mirce on April 17, 2011, 10:51:14 PM ---
Nisam dugo imao prilike da gledam Nikolu kako leti, čuo sam od mnogih, koji idu na "13 Maj", da to radi mnogo dobro.
E, ono što nam je danas prikazao, bilo je ubedljivo najbolje letenje RC modela, koje sam ikada video na našem aerodromu.
Čika Dule, Jole i ja smo uživali, kad je poleteo Oxalis... Figure su bile precizne, pravilne, u liniji... Saburo je leteo i Imac program... O poletanjima i sletanjima ne bih trošio reči...
Mislili smo da ne može bolje, kad ono medjutim, polete Nidža Aleksinog ganc novog Angela... Ljudi moji, koje precizno letenje...
Na kraju kad se "dočepao" Magic-ovog Winda... Al ga je leteo, konstantna brzina, lupinzi uvek pravilan krug, spori valjak ili par valjaka jedan za drugim u idealnoj liniji, figure sa "snep rolovima", valjci sa razdelom, kubanske osmice sa "snep rol" dodatcima... Bruka... Baš smo uživali...
Nikola, svaka čast...
--- End quote ---
Ja vam ljudi pricam za Nikolu a vi mi ne verujete :big smile :)aplauz
On pa sto mesta prazno pa neko drugi....
(res)
SABURO:
Vreme se bas nije poklopilo sa prognozom, ali bez obzira na vetar letelo se. Juce sam imao priliku da vidim Mirceta na domacem terenu kako leti P-47 i ceo let smo sa uzivanjem gledali, najvise me odusevljava pojava modela u letu i buka motora..ljudi kako se taj model cuje, o letenju je suvisno govoriti.
Evo i koja slika od mene..tj. ono sto sam stigao da slikam.
Na kraju dana smo imali priliku da obidjemo i kombinat, gde sam ostao zatecen. Slike koje Mirce postavlja na forum ne mogu da docaraju nivo izrade modela u potpunosti, morate ih videti uzivo! Savrsenstvo!
O Aleksinom Angle-u, tj. Angelu sam vec pisao, ne bih da se ponavljam. Svakako Aleksa nije jedini koji je odusevljen ovim avionom.
Magic i Wind S 110, uhhhhh jos pronalazim prave reci za avion. Da li uopste i postoje takve reci!!?!
Sve u svemu jedan jako lepo proveden dan.
Hvala na gostoprimstvu.
P.S. Ima jako dosta ljudi koji lete FANTASTICNO, samo im treba F3A model da svoje znanje prikazu i samim tim otkriju novu "dimenziju letenja".
;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version