RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Čenej 2011 - prvi izlazak...
mirce:
I danas smo bili na flajanju... Baš se skupilo dosta modelara i svi su leteli sem jednog (da lakše pogodite o kome se radi šifra je "vitrina")...
No, da budem iskren, njegov model je u "komadu" a, ja sam opet sj...o trapove na jetu.
Dakle, sad se polako nerviram. Naravno, kao i savki put, greška je moja...
Ovaj put sam stvar uprskao na poletanju, zaboravivši da spustim flapsove, a i sa 50% expo-a na horizontalcu (expo sam dodao juče), model se totalno drugačije ponašao nego u prva dva poletanja.
Panther je rulao otprilike kao i svaki put, ali kad sam ga "navukao" pa, pridržao, u punoj brzini se samo malo odlepio i ponovo vratio na zemlju (u tom momentu su se prednji desni trap opštetili), i tek tada je poleteo... Već u letu sam video da se desni trap nije zatvorio i sve mi je bilo jasno... Za prednju nogu tokom leta nisam znao u kakvom je stanju...
Sve u svemu, let je bio skroz OK, sletanje najbolje do sada, ali na vratanca prednjeg trapa jer se noga (koja se iskrivila od udarca na poletanju) nije izvukla...
Popizdeo sam na sebe jer sam sam kriv što sam zaboravio da spustim flapsove.
Za sledeće letenje moram napraviti ček listu. Ima mnogo stvari da se odrade, prošli put sam zabortavio da odvrnem ručni ventil za dovod goriva, sad flapsovi...
Pre Panthera sam leteo Thunderbolta i procedure priprema nisu iste... Ček lista postaje neophodna...
Slika nemam, ali imam video materijala od Banetovog Winda, Aleksinog Angela, Thunderbolta, snimao sam društvo, Joletov MX 2...
Sutra ću to sve da sredim i postavim na Forum...
Odoh sad u Kombinat da popravljam Panthera i da ga spremam za BGD...
Pozdrav
Mirče
IVAN3D:
Mirče pošto spremaš najbolju pticu u našoj zemlji (mada vidim da je nekom bitno da se kaže Srbija ili Vojvodina) za BGD a to nas apsolutno sve raduje imam samo par reči:
LET THE FORCE BE WITH YOU
(res)
A check lista uopse nije loša stvar mada sam ubeđen da će ti svaki let biti sve bolji i bolji ipak si ti pionir JET modela kod nas a samim tim i sa najviše iskustva.
Veliki pozdrav
()-()
mirce:
Evo i videa kako to izgleda na Čenejskom aerodromu kad se skupimo...
Pozdrav
Mirče
misha:
Ovo izgleda kao ono izvestavanje sa Top Gun-a. Treniras za iducu godinu?
Joletu svaka cast. Fenomenalan model vizuelno, zvucno, a tek letenje...
guga:
Uzivanje na zavidnom nivou,prelepo
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version