Vlado, videli ti Dekija? Ti trstenicani su cudo! Ubode sajt sa detaljima koje ja skupljam jos od 60-tih godina (P.V.)! Ja sam se bogami namucio skupljajuci plan. Imao sam samo polovinu plana, deo trupa i kabine (iz madjarskog modelarskog casopisa) do druge polovine nikako da dodjem, Slucajno odem u posetu mladjem kolegi, ali ipak legendi modelarstva , Gezi Vecei-u,konkurentu u modelarskoj enciklopedistici, konkurentu kolekcionaru modelarskih motora i svega ostalog, i on mi ko iz rukava dade ceo plan! Doduse cisto modelarski, slobodno leteci, ali kao savrsenu osnovu da sa onim sto imam i sadasnjom racunarskom tehnologijom napravis sta hoces.
Medjutim, vidim da svi imaju problema oko stajnog trapa, jeste on takav, ali je ipak "malo" drukciji, posebno oko srednjeg dela "duge noge". Bio sam u prilici, da na jednom okupljnju pilota-restautera-amatera jedrilica i aviona Slovenije, (imaju sve jedrilice projektovane i izgradjene u nas u originalu, sem par replika, i sem "vojnih tajni" takodje sve avione (neki su replike od sacuvanih rez.delova) od pocetka veka (replike) preko I Svetskog rata, perioda izmedju dva rata do poratnog perida! Da neverujes! Nazalost, pokupljen "usput" iz gostiju, od strane Nade Novak i nekih slovenskih modelara, ne ponesem foto aparat,a tamo naletim na "Rodu"! Nije bilo vlasnika pored da potvrdi autenticnost a mi u zurbi , i ja ne napravi ni jednu sliku.
Bice prilika, ima vremena... (dobar stos za ovu konstataciju u mojim godinama!)
Pozdravi KS i ostale, i vidi, slabo se ovde moze da nadje prava "sljiva"!!Sad su ti ovde u mode alkohol (etil)sa ekstratima dunje, kruske,breskve...
Sljive u Srbiji ni od korova.. O zemljo Srbijo!