Da, Miso dobro te sluzi pamcenje u pitanju su bile NiMh koje su se punile u stanici od Wakere. Bile su predvidjene da mogu da se pune nesto vecom strujom sto sam i radio ali eto zbog lose izrade one su se zapalile...
Sasvim je sve jedno o kojim baterijama da se radi, uvek je nuzproizvod u bateriji kiseonik, e sad kiseonik i toplota uvek daju pozar.
Naravno da ne treba dramiti previse ali se uvek treba bojati, posto kada se bojis necega, tome i pristupas drugacije.
Pozeljno je da se baterije ne ostavljaju bez nadzora, a ako se vec ostavljaju da budu udaljene od neceg sto je lako zapaljivo i na necem sto se ne pali bas lako. (beton, plocice, metalna kutija)
Naravno iz ovoga biste pomislili da sam prestao da koristim baterije ali naravno nisam. Trenutno imam 12 3s baterija i 7 6s baterija i jos gomilu drugih i punim ih sa 3 punjaca u isto vreme. Baterije kada se pune stoje u metalnoj kutiji koja nije hermeticki zatvorena ali je zatvorena. Naravno da mi je sastavni deo opreme PP aparat. Inace ako ste gledali na snimcima gde su Li-po baterije namerno upaljene dosta ih je tesko ugasiti. Najefikasniji nacin da se ugase svakako je pesak...
U svakom slucaju treba biti pazljiv.
Ove slike sto ste videli su kada sam radionicu koliko toliko oprao i sredio. Moja velika sreca je sto sam ja sam ugasio pozar, a kada su vatrogasci stigli samo su zajedno samnom proverili da li je bas sve ugaseno...
Sale