ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Iznenadno pregorevanje Esc-a
scirocco:
Sta se to ponekad desi da pregori Esc.Evo ja sam imao slican problem pa cu malo pisati o tome.Ugradio sam u cesnu 120 mini kontroler sa ostalom kulturnom elektronikom.leteo sam sa modelom jedno 15-20 letova i sve je radilo perfektno,kontroler se nije grejao motor funkcionisao dobro itd.Model se spremao za letenje zakacio sam bateriju,upalio stanicu proverio sve funkcije pre leta,odmakao kablove od baterije itd.Model poceo da se pusi da sam jedva stigao da iscupam bateriju da ne izgori model.Sve je izgorelo od elektronike, opet sam sve pregledao i nisam nasao ni jedan kratak spoj koji moze biti uzrok ovome.Malo sam pricao sa prijateljem modelarom u vezi ovoga koji je imao slican problem pa mi je dao neka objasnjenja sta se to ponekad desi.Eto i to se mora nekad proziveti nadam se da vise nece biti ovakvih situacija.
Schwab:
Koji esc je u pitanju , koji motor ??? :sljus :sljus
scirocco:
Motor je sa cetkicama od 40w a kontroler je 10A dalji podatci se vise nemogu procitati....
Sava:
Taj motor i kontroler rade na dim, kada dim izađe napolje, više neradi. :_D
saxpg:
Meni se to desilo sa Turnigy Sentry 40A. Desilo se bas kao sto si opisao, nikad se nije grijao i setup nije bio prejak za njega. Ono na sta sam ja tada posumnjao su bili konektori izmedju motora i ESCa, koji su bili garavi ispod izolacije. Ne razumijem se u elektroniku, ali sam pretpostavio da je gubitak kontakta u jednom ili dva konektora, u momentu kada je motor bio pod velikim naponom doveo do nekog kratkog spoja u ESCu. Kazem to je jedino sto mi je tada palo na pamet jer je sve drugo bilo ispravno.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version