Malo pre je pao prvi let
Nemam snimak, nije imao ko da snima ali imam par slika sa zemlje
Duvao je nenormalno jak vetar. Uprkos kome sam ja morao da poletim.
Motor je na pola gasa odneo nekih stotinak metara za tren. Gore, vetar toliko jak da sam jedva mogao da upravljam modelom. Vise sam se borio sa vetrom nego sto sam leteo. Niz vetar je gotovo neupravljiva. Toliko, da sam se zabrinuo da je ne izgubim. Napravio par krugova i sleteo. Vise nisam smeo da polecem. Ono sto je dobro u celoj prici je sto nisam imao pojavu flatera kojeg sam se bojao. Krila se savijaju po duzini pri naletima vetra, ali mislim da je to normalno. U vazduhu izgleda kao andjeo. Prelep prizor. Jos jedna jako pozitivna stvar je sletanje, kog sam se dosta pribojavao. Cimao se oko flapsova, razmisljao kako da umiksujem horizontalac, medjutim, izgleda da i ne trebaju. Do duse sletao sam u jak vetar, ali opet...Tako sporo prilazi da nisam ni razmisljao da spustim flapsove i dodatno rizikujem. Ono sto treba da sredim je opet teziste. Treba jos tereta napred, koji ce ovog puta biti olovo. Sve sto je moglo, gurnuo sam napred, ali nije dovoljno. Mislim da bi prava stvar bila izlivanje nekog korektnog trupa, ali otom potom...
Sad na prepravke pa za neki dan ponovo na aerodrom