ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Univerzalni promenjivi izvor napajanja velike struje

<< < (3/17) > >>

miša2002:
Zanimljiv dialog Tibeteagle-a, citiram:
..."Da nešto ne valja, već bi se javili izvanredni elektroničari po struci i članovi su ovog foruma. Verovatno nemaš dovoljno predznanja u elektronici da shvatiš neke osnovne pojmove oko rada novije elektronike."...
Mislim da je malo neumesna primedba i malo ishitrena... Shvatiću to kao borbu za očuvanje svoje ideje, stava ili već.
Mešati babe i žabe, iznositi neke pojmove i principe nečega što sam tamo negde pročitao u nekom fragmentnom izdanju ili u celosti, a ne shvatajući čemu to služi, kao i konkretnu upotrebnu primenjljivost toga, a kamoli princip rada i koji sve uslovi treba da se steknu da bi to moglo imati konkretnu primenu, mislim da je jako hrabro i pozdravljam to u nadi da će materija biti proučena do kraja!
Nažalost postoji samo jedan mali problem - 40 godina profesionalnog baktanja u ovoj oblasti (automatika - robotika; konstruisanje i projektovanje sistema...)
Ne bih da se upuštam u detaljnu diskusiju i raspravu i zato ću samo da rezimiram, ukratko, ono što sam već ranije napisao
ESC ne menja napon već dužinu trajanja istog, a "V average" je izvedena ( imaginarna ) vrednost izražena procentualno ( nije baš tako, ali da ne komplikujem )
Komandni signal za upravljanjem serva je povorka impilsa u periodi T koja je za RC usvojena da bude 20msec ili ti 50Hz (zbog kompatibilnosti...) ukratko komandni signal nosi dve imformacije: imformaciju položaja i imformaciju brzine postizanja položaja.
Znači svi signali i ESC i servo su vremenski uslovljeni.
I još nešto bitno, u svim servoima (analognim i digitalnim) se nalazi sklop za obradu ulaznog - komandnog signala, izvršni sklop i kontrolni sklop a kod snažnijih i "brake-lock"... Neću o obradi signala i načinu izvođenja istih i razlici samo sledeće: princip je isti, sve ostalo su nijanse!... i uskladiti dve, a kamoli nekoliko nesinhronizovanih vrednosti je ...

tibeteagle:

")    :sljus     (___)

(spava)

miša2002:
 4e (work) ()-() (<--)

cane:
A da ti,Miso2002,odes do livade,pa da tamo napises ko si i sta si,pa  da znamo sa kim imamo posla?

Bez uvrede,vidi se da znate o cemu pricate,al to malo napadno deluje....od prvog vaseg posta....

nema veze za newbie,sto to tamo pise,cisto da se upoznamo....

pozzz

Cane

izvinjavam se za offtopik

mtesa:
kad ide oftopik, ide oftopik:

A da neko proba ovo cudo? pa makar ga spalio.
brushed ESC je 5$.
Nije mnogo da se dokaze da si u pravu izacepis usta protivniku.
Probao bi ja ali imam samo jedan ovakav ESC i nalayi mi se u modelu.
Vjerovatno iskusnije kolege imaju koji koji sluplja prasinu vec nekoliko godina.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version