ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Univerzalni promenjivi izvor napajanja velike struje

<< < (11/17) > >>

jrlotpi:
necu gurati obecavam :big smile

jrlotpi:

--- Quote from: branek on February 06, 2011, 12:12:54 AM ---

ovaj sklop ne radi na uredjajima na kojima napon ne sme da predje preko nazivnog napona napajanja duze od periode izlaznog PWM... (zvuci komplikovano...)

primer:
sigurno nece raditi na uredjajima koji se napajaju sa 5V sa USB porta recimo... recimo kao punjac za moju Nokiu N900
uredjajima kojima je Absolut Maximum Rating za napajanje manji od 12 V i slicno...

Da rezimiram, moze za neke primene ali ne za sve... ako resite da ga koristite za nesto najbolje da pitate ovde i dobicete odgovor jel radi ili ne...

pozdrav
i nemoj da se previse jedite jedni na druge... svi smo mi drugari ovde, samo diskutujemo...

:P

--- End quote ---

znaci ovo je netacno

tibeteagle:
Važi, jer stvarno ima elektronika novije generacije kao mobilni ili računarske periferije, kojima smetaju ovakvi jednostavni vidovi proizvodnje napona. Svi oni imaju specijalne čipove za napajanje, stabilizaciju, a koji su i inteligentni i mogu se upravljati sa mikrokontrolerima ili računarom. Dakle fina elektronika zahteva finu struju, jednostavni rečeno.

jrlotpi:
mislim da je i napajanje prijemnika digitalnog npr spektrum na 2.4 i digitaqlnih servoa isto spada u nazovimo je finu elektroniku ipak
brash.elektro motori mogu da progutaju ali servoi tesko nigde na internetu nisam uspeo da nadjem taj eksperiment

tibeteagle:
Da, ali oni svi imaju svoj stabilizator struje i ne smeta im promenjljiva struja do 12V. Noviji prijemnici rade na 3.3V ali to oni naprave sebi.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version