RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
condor reely
firebird:
Negde iza nove godine častio sam sebe ovim modelom i tek sad za vikend sam od samog sebe "ukrao 5 min" i sklopio ovaj aviončić.Tako je,model stiže u ARF varijanti sa svim potrebnim elementima,bez baterije,a ja sam ga pazario bez stanice i za sklapanje je potrebno bukvalno 5 minuta jer su na modelu na kontaktnim površinama već nalepljene dvostrano lepljive trake,potrebno je samo odlepiti zaštitu i spojiti elemente tj. repove sa krilom i elevator između repova,zašrafiti motor,podesiti polugice,ubaciti bat i vinuti ga u nebo.
E sad zbog uzbuđenosti u toku "sklapanja",zaneo sam se pa nisam ni slikao faze al evo ipak neke fotke.
raspored i pregled delova
povezivanje elektronike
gotov i sklopljen model.(ovaj maneken na slici je moj prijatelj od kog imam veliku podršku (kush) )
Evo i video kako je izgledao prvi let :
Posle prvog usledio je odma i drugi let i zavrsio se malo kobno-na nos,pa je condor dobio "concord look" :hehe
al' ne brinite,brzo sam ga vratio u prvobitno stanje (work)
Malo o setup-u:
motor e-max HL 2010/6 4050kv
esc nema oznaku al' mi deluje da je 30/40A
elisa 5"
Pošto nisam imao bat 3s 1350mAh koja je preporučena a 2200mAh mi se učinila prevelika,stavio sam 2s 1000mAh 30c a promenio sam elisu na 6".Ovo je rezultiralo da nisam lepo podesio CG pa je malo više vukao na rep i malo sporiji let.Nema veze,bitno da se letelo...
firebird:
Gledam ovaj sneg napolju,bas dosadi i padne mi ideja na pamet:da napravim skije za stajni trap za ovo avionce i polecem ga sa snezne povrsine.
Sa reci na delo:
-prvo sam iskrojio skije od izoflora,savio krajeve,ulepio ojacanja i iseko rupe gde cu ubaciti tockove
-sa donje strane sam zalepio selotejp da bolje kliza po snegu
-na tockice sam nalio malo vruce plastike da se ne okrecu(kasnije cu lako da skinem i da opet imaju svoju funkciju)
-zamislio sam da se samo navuku na postojece tockice i skinu po potrebi:
-evo na kraju kako to izgleda na vijonu:
cela operacija je trajala pola sata i sad samo da sacekam da prestane da pada sneg pa da probam kako rade. (<--)
zajo:
Баш супер :)aplauz
Ма лети док врне (<--)
tibeteagle:
Bravo za prvo letenje. (thumb) S obzrom da repati modeli odmah padaju, dobro si ga držao. Dobar je i video klip a razgovori i njemu još bolji lol
--- Quote ---nisam lepo podesio CG pa je malo više vukao na rep
--- End quote ---
Ovo si shvatio u 2:27 minuti leta, da te ne citiram :D Možda će onaj LiPo 2200mAh 3S biti dobar. Model je konstruisan za veće brzine, pa ako si već siguran na palici, pusti ga da cepa kao firebird. Uživaj. ;namig
firebird:
@tibeteagle,ma podesio sam ja taj cg na istu ovu 2s bateriju,i pri laganom letu ide pravo al' avionce opet ima neopisivu zelju da se propinje kad mu dam jaci gas.Nesto tu oko horizontalca nisam namestio kako treba,ni na trimovanje ga nisam bas namestio kako mi se svidja.Evo ga let od proslog vikenda,kao sto se vidi slavno se zavrsio "pravo u baru" nije hteo da je promasi :sljus
a ipak treba malo vise da mu se posvetim,da se upoznam sa njim.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version