RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
condor reely
firebird:
Stigla mi pre neki dan i baterija za njega rhino 1750mah,a da bi pravilno postavio cg malo sam preuredio,iskrojio styro, u telu aviona,nisam zeleo da lepim neke balans tegove i dodatno ga otezavam.Ipak krajnja brzina i nije nesto,mozda oko 70% od brzine onog maskirnog zelenka(my favorite guy :big smile).
Poletanje sa zemlje je posle 8-10 metara ubrzanja,ima vertikalan let,stabilan u vazduhu,kad radim prevrtanje ne vrti se ko na raznju vec bezi iz svog pravca kretanja,nekako kao da ide u spiralu,a kad sam gledao klipove na yutubu sa njim drugacije mi se cinilo.Luping radi lepo zahvaljujuci tome sto propeler duva pravo preko horizontalca,ali generalno nisam opcinjen njime.Cini mi se da imam problem sa nosacem propelera,izgleda da treba balansiranje,od 60 do 80% gasa dosta se trese i ceo model vibrira,cekam da mi stigne drugi spiner pa da probam.U planu je i dogradnja vertikalca,dvostrukog ali preko jednog servoa, pa mozda dobijem malo drugaciji stil letenja,mozda uvezbam letenje na noz.. :)aplauz
Razmisljao sam da napravim neke plovke za njega pa da probam da ga poletim sa vodene povrsine...
@Tibeteagle bat od 2200mah je preteska za njega,mada i ova 1750mah je teza 60gr nego preporucena od 1300mah,al ajde sad....
cekam da mi stigne i ona privezak kamerica pa da ga probam kao platformu za snimanje.....
vpanin:
Shto se vibracija tiche pogledaj nosach motora (shper koji si verovatno stavio), mozda nije dobro zalepljen il je previshe tanak....Moz bude i to..Veruj mi zadnja varijanta ti je prop il spiner...Obichno su vishemanje default balansirani
firebird:
@ vpanin : ma spiner mi nije originalan,nego je ova varijanta http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4673 znaš ono skuplja se oko osovinice što više stežeš propeler.
Naručio sam ovaj http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8900 koji se fiksira preko imbus crvića pa kad stigne da vidim dal ima razlike
na ovom prethodnom nisam stavljao ni onaj završni kupasti deo da ne povećavam masu nepotrebno.
Inače motor je fabrički montiran na plastičnom nosaču koji se šrafi kroz telo i krilo i nije na šperu.Možda treba to da ulepim epoxijem?
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version