RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

condor reely

<< < (2/3) > >>

tibeteagle:
Upsssss... :(

--- Quote ---ide pravo al' avionce opet ima neopisivu zelju da se propinje kad mu dam jaci gas
--- End quote ---
To je zato jer krilo ima mali pozitivan napadni ugao u odnosu na liniju horizontalca. To je prirodno i treba kompenzovati sa pritiskom palice visine prema dole. Popravi ga i vežbaj da ga lepo letiš i bi će sve OK. Nije važno kako izgleda posle lepljenja samo da je geometrija dobra. Ufarbaj na neku boju da se bolje vidi na nebu, i leti u sunčano vreme.
 ;namig

Ikarus:
Koliko je bio condor reely ako nije tajna i gde si ga nabavio? Inace model je super! Samo mu malo bojice fali... :)aplauz

firebird:
@Ikarus :
  kupio sam ga od Enesa,uzeo sam jos neke sitnice,tipa karbonske i balza stapice pa sve zajedno 100e,msm da je model tu izas'o 70e

A ovo za bojicu,dobio sam za njega one nalepnice sto standardno idu ali mi se ne svidjaju,a razbijam glavu oko nekoliko razl. color sema i nikako da odlucim.'Teo sam neki onaj plameni efekat sa pocetka krila i da se zavrsi na crnoj podlozi,pa da bude pravi firebird ali ne umem to lepo da nacrtam,pa onda razmisljam za neke kombinacije narandzasto-belo-plave pa nista da smislim pametno a ne bih da ga samo onako mazem bez veze.
Eto ako neko ima neke predloge dajte,razmotricu svaki pa da izaberem jedan... ()-()

Ikarus:
Te plamenove mozes na kateru u samolepjlivoj foliji da izrezes. Odradis ih u coralu i samo odneses nekom ko lepi folije na taksi vozila, bar ih u KG-u ima kolko oces... Rezao ja za motor... Naravno ako te ne mrzi da crtas i meris... Mada iskreno mislim da je naj bitnije da ti model vidis lepo u vazduhu, odnosno da imas prepoznatljivu kolor semu na krilima! Da ne bude, ucinilo mi se da je napoako leteo, a on nije... :sljus Ja sam nov u svemu ovome pa i ne mogu da dajem neke strucne savete ali je po meni za male modele sustina u tome, da se lako razaznaju gore... Mozes i lakom za parket u kombinaciji sa dipi tonerima mada si to na forumu vec nasao predpostavljam, ne bih da "kradem" neciji topic... ja sam moju cesnu "udesio" uljanim bojama, sta da kazem pocetnicka greska  (___)! mada mi to i nije toliko bitno, jos uvek nije poletela! Ako poleti pravim drugu iz pocetka, a o tome cu pisati tokom gradnje.
Puno uspesnih letova tim avioncetom, pa okaci neku sliku kad ga zavrsis... (photograf)

firebird:
Posle nekoliko kritika i saveta odlučih da ukrasim ovu ptičicu.Nije mi se svidela originalna šema sa nalepnicama koje su stigle uz model.Sad liči na firebirda(žar pticu) ;namig

prvo je usledilo osnovno farbanje erlakom+žuti toner:

ofarban u dva prelaza izgledao je ovako:

zatim malo ukrasavanja crvenom folijom,rezao sam šare onako iz ruke,bez neke specijalne pripreme:

odmah palo i poletanje mada je vetar malo mrsio račune,na žalost nemam slike i snimke letenja:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version