RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

F-14 od izoflora, sa pokretnim krilima.

(1/11) > >>

IvanGrozni:
Došao je red na još jedan model od izoflora, a radi se o parkjet modelu F-14 sa pokretnim krilima (a iskreno da kažem dosadno mi je u iščekivanju stambenog kredita, pa da prekratim dane). Model je dužine 90cm, raspona krila od 55cm(sa skupljenim krilima) do 86cm (sa raširenim krilima).

Setup:
Servo -HXT900 3 kom. (nabavio sam dva, pa ako neko ima jedan viška neka se javi)
Kontoler - za sada Turnigy 18A
Motor- KDA 2022L (ako ne bude dovoljan tu je Turnigy C2628)
Elise- probaću redom 6*4, 7*4, 7*5.
Baterija- 3s (turnigy, zippy) za sada od 1300mhA (u planu su od 2200mhA).

Model pravim od 6mm izoflora. Izoflor sam počeo da sečem uz pomoć skalpela, iako imam HotWire i mogu reći da se bolje seče skalpelom nego onaj od 3mm. Ivice su potpuno ravne i neiskrzane. Mnogo brže mi ide nego da sečem uz pomoć tople žice. Inače prednost kada se seče uz pomoć tople žice je u tome što se rez delimično istopi i odmah stvrdne. Tako je rez čvršći nego kad se seče skalpelom.

Pa da počnem polako.
Prvo izoflor.

Šablon odštampan na A4 hamer papiru i isečen.

....

IvanGrozni:
...
Počeo sam od zadnjeg dela trupa. Deo gde idu motor i elisa.
Prvo sam šablon od hamera zalepio na tri mesta za izoflor (da se ne bi pomerao) a zatim sekao skalpelom uz korišćenje metalnog lenjira.

Deo u koji ide elisa sekao sam i uz pomoć malih skalpela, koje sam kupio u "Uradi sam" za neke smešne pare-120din. Pa neka izdrže samo ovaj model i isplate se (videćete ih na nekim kasnijim fotografijama).

i bez šablona

...

IvanGrozni:
...
Prednji deo trupa. Pored ćete videti i skalpel sa nastavcima o kome sam pisao prethodno.

Ovako izgleda kada se spoje.

...

IvanGrozni:
...

Delovi za usisnike vazduha.

...

IvanGrozni:
...

Zalepljen trup.

Inače za lepljenje sam koristio UHU POR za stiropor. Veoma dobar lepak. Brzo se suši i jako drži. A mesta gde se spajaju dva dela (ugao) popunio sam sa moment wood lepkom (nije obavezno).

...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version