Evo mog iskustva. Ima mnogo vrsta plastika i teško je odrediti šta sa čime da se lepi. Neke se dobro daju lepiti a neke u opšte ne. Većina krtih plastika se najbolje može lepiti sa kvalitetnim
dvokomponentnim providnim Epoxy smolama. Važno je da se površina odmasti i ošmirgla, ako je ravna. Polietilen i slične "masne" plastile se ne daje lepiti ni sa čime. Lopatica i tacnica, koja se daje za umešanje epoksi lepaka, je od polietilena. Posle kristalizacije se može skinuti preostalo sa njih.
Za manje krte plastike koje imaju čist lom bez deformacije, koristim
cijanoidna lepila. Nećete verovati, ali onaj iz kineske radnje za 50.- dinči lepi ko lud.
Problem sa retkim cianoidnim lepilima je da posle sušenja, postanu jako krute i pre će one ponovo da puknu nego deo koji se lepi. U modelarskim radnjama se može kupiti i srednje gust i jako gust. Oni su mekši kada se osuše. Koriste se za balza i drvene konstrukcije, ali su dobri i za plastiku i sl.
Po mom saznanju
jedino se plexiglass, kod nas poznat kao klirit (Galenikin proizvod(bio?)) kod amera acrilyc se može lepiti, variti, topiti sa hloroformom. U hloroform se stavi malo klirit strugotine i za nekoliko sati je gotovo lepilo. Hloroform sam kupovao preko vele apoteke, bez recepta, u pakovanju od 1litar ili kg. Nisam nikada zaspao, a radio sam dosta sa njim
Tečni metal je kvalitetni dvokomp. epoksi lepak, sa izvesnim procentom metalnog praha kao armirač. Lepiti plastiku je suvišno, odnosno bolji je čist epoksi.
Tvrdi PVC se dobro lepi sa epoksi lepkovima i cianoidnima takođe, dok mekši ne. lepio sam tvrdu PVC ploču na stirodur i još se dobro drži:
http://rcfly4um.org/index.php?topic=4376.msg25091#msg25091Izbegavam druga lepila za lepljenje plastike, a verovatno da ima još nekih u UHU programu koji su dobri. Recimo UHU Hart koji je blizak rođak OHO lepku. Iz njega se isparava nešto kao aceton i pogodniji je za fiksanje od hloroforma