ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

razlika izmedju motora

<< < (4/5) > >>

aco:
Ja mislim da je razlika u motorima. Turnigy ima dosta tipova motora koji su fizicki potpuno isti i cije se oznake minimalno razlikuju a ustvari sustinska razlika je u nacinju vezivanja trofaznih izvoda na motoru - zvezda ili delta

firebird:
Ove slike sto su postavljene i nisu toliko merodavne jer su apsolutno iste slike postavljene i za kombinacije motora sa 7 ili 8 ili 9".
Inace oznaka motora kod tipa A je D3124 a kod tipa B D3123 ,znam da su to spoljne dimenzije motora ali sad u onoj tabeli ispod stoji da su dimenzije oba motora iste ")
Ja bih recimo uzeo tip A jer je bolje rejtingovan nego tip B  :big smile

miša2002:

--- Quote from: ff7 on March 02, 2011, 12:07:38 PM ---Pitanje postavljam umjesto kolege ukoliko neko moze pomoci sa odgovorom.
Naime rijec je o ova dva motora http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6299 s`tim da postoji isti motor samo pise da je jedan tip A a drugi tip B,a drugi motor je ovaj http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6220.
Pitanje je koja je razlika izmedju ova dva motora,posto postoji tip A i tip B a cijene i izgled motora su isti.

--- End quote ---

Vidim da niko nije dao tačan odgovor!
Ova dva motora su u stvari samo jedan isti model, greškom upisan dva puta, što kod HK nije redak slučaj!
Prosto se to može proveriti proverom ID broja tj kataloškog broja, mada i tu znaju da umnože jedno isto, pa čak i sa različitim cenama!
I jedan i drugi imaju isti PRODUCT ID: OR025-01904, kao i sve ostalo, osim slika!

INAČE EVO JEDNOG GENERALNOG TUMAČENJA OZNAČAVANJA:

Motori, kao i drugi proizvodi, se označavaju slovima i brojevima (uglavnom). Razni proizvođači imaju i različito obeležavanje!
Kod TURNIGY (bivši HXT) je sledeći kod:
-prva slova u oznaci su oznaka grupacije
-cifre, koje slede iza njih, su oznaka prečnika i dužine
-slova iza brojeva označavaju broj obrtaja/V!

Pozdrav

PS
Sad sam ponovo uporedio i sada su im ID brojevi različiti! Tip B sad ima PRODUCT ID: OR025-02004
Možda izmene i ostalo. Verovatno je copy>paste sistem!

miša2002:

--- Quote from: misha on March 02, 2011, 09:30:38 PM ---Iako se nista ne razumem u ove motore, mogu da primetim da je razlika ogromna.
Tip A je slikan sa zadnje strane a tip B sa prednje.
cudi me da to niko nije primetio. :sljus

--- End quote ---

Koja je to ogromna razlika, uočena sa slike?
Jedan je sklopljen i slikan odpozadi, a drugi je delimično sklopljen i slikan spreda!
Jedina vidljiva razlika je u prečniku elise, ali to je na slici, a u opisu je isto!

tibeteagle:

--- Quote ---Vidim da niko nije dao tačan odgovor!
Ova dva motora su u stvari samo jedan isti model, greškom upisan dva puta, što kod HK nije redak slučaj!
--- End quote ---
Ja sam dao to objašnjenje u prvom postu:
...Verovatno da se samo radi o drugoj proizvodnoj ili uknjiženoj seriji u HK....
Samo što su to oni uneli sa razlogom tako u sistem, a ne sa greškom. Oni znaju zašto.

--- Quote ---aj razmislite ponovo....
koja joj je svrha ako nema korak??? odnosno napravite razliku izmedju profila i koraka.....
--- End quote ---
Ivan3D  :)aplauz Hvala na ispravci.
Naravno. Nisam se na brzinu dobro izrazio. Mislio sam na profil i zavoj elise. Znači elisa je (skoro) ravna sa obe strane, a korak je mehanični promenjljih u + i -.
U elisama za avione se primećuje i zavoj, odnosno napadni ugao je drugačiji u korenu i drugačiji na krajevima. Ovde je sve flat.
Verovatno da si helikopteraš i nije ni čudo što si to zapazio, jer je sistem na 3D helikopterima baš ovakav.
 ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version