ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Premotavanje-viklovanje elektromotora

<< < (4/9) > >>

tibeteagle:
Yu-men, poštedi sebe od suvišnih muka. Nepotrebno je da premotavaš ove motore za MK, a i jeftini motori će ti na kraju izaći jako skupo. mmmm
Sa ovim motorima FC 28-22 Brushless Outrunner 1200kv se može napraviti MK.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5354
Ovaj setup leti Warthox, pa pogledaj njegov setup, koji je stavio na kraj svojih video klipova. Kv vrednost je malo velika, ali je stavio manju elisu i leti kako leti. Pogledaj:

mtesa:

--- Quote from: JRlotpi on March 06, 2011, 03:37:32 PM ---Misho oces da kazes da struja putuje spoljnim delom zicke pa zato je bolje vise zicki da ima siri put na manjem ukupnom preseku od jedne zicke debele

--- End quote ---
Mene su ucili da se struja prostire POVRSINOM provodnika, tzv. skin efekat, te je samim tim vise tankih zica "sposobnije" prenijeti vecu struju od jednog debljeg provodnika.

Yu-men:
 ;namig

Iste motore imam i ja ali oni sa EPP 1045 vuku blizu 13-15A, a to je mnogo za MK-BL-Ctrl V1.2.

On koristi KK-plocu i jace HK reglere, tako da njemu odgovara motoric bez premotavanja.

Nemam nameru da dajem 160€ za 4kom. V2.0 ili 1hoch4 reglere, jedino ako budem morao.

Ploca mora biti od MKopter-a, vec je kupljena i druga za mene ne dolazi u obzir.

Skoro su bili na jednom forumu 8 kom na prodaju (premotavani), toliko brzu su se prodali da nisam stigo ni poruku da posaljem.

Ako neko zna i ima volje da mi pomogne i premota (uz novcanu nadoknadu ako treba) Motorice neka se javi.

poz.

tibeteagle:
Trebao si da počneš sa time da ti treba alternativni motor za MK. Ima još puno BL motora koji su dobri za ovu namenu. Prelistaj BL motore u klasi 45-60g TR28XX, SK28xx ili sl, sa Kv parametrom od 900-1050. Stavi u neki BL moto Calc. i vidi koliko će da vuče sa 1045 elisom, slow fly klase.
Uzmi u obzir da se MK leti sa 30-50% maksimalne struje i skoro nikada trajno sa 100%
Recimo ovaj motor za super cenu je veoma dobar za MK:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7705
Ovaj sa elisom 10x4.5" sa 3S vuče 12.38A i daje potisnu silu od 712g.
Važno je da motor ima pogodnu konstrukciju za montiranje na MK i da ima precizni nosač elise, kao one Robbe Roxy koje se stavljaju na originalni MK. FC 28-22 ne spada u takve.
Računao sam sa online motor kalkulatorom. Za proveru je dobar: http://brantuas.com/ezcalc/dma1.asp
Mani se motanja.
 ;namig

firebird:
  Tacno je da se struja vise prostire povrsinom provodnika ali to vazi za "visokofrekventne" struje dok se "niskofrekventne" prostiru celim presekom provodnika,tako su bar mene ucili u skoli pre jedno 20 godina,ne znam dal se to sad promenilo  mmmm
  Poenta kod premotavanja BL motora ti je sledeca "deblja zica->manji br namotaja= veci kv i motor vuce vise struje,tanja zica-> veci br. namotaja=manji kv i motor vuce manje struje.
  Ja sam se igrao sa premotavanjem motorica od cd roma al zbog nedostatka zice razlicitih precnika nisam imao neke ozbiljnije rezultate.
Skoro je djgorandj dao oglas za kupovinu izgorelih BL motora,pa pretpostavljam da hoce da ih premotava,mozda da se obratis njemu oko ovog motanja.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version