RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Svetski mega car u lemljenju!!!
miša2002:
--- Quote from: zgrujic on March 30, 2011, 12:37:43 PM ---
--- Quote from: Lazo on March 13, 2011, 02:24:18 AM ---Ovo je za lemanje, a ne za lemljenje :hehe
(pijemo)
--- End quote ---
Ma to je neki naš yugović, radi na normu, a žurilo mu se da izađe ranije sa posla... Samo tetki lek...
Ko što reče Lazo, tu samo lemanje po novčaniku pomaže!
--- End quote ---
Ma čovek probo sam da sklopi i izbegne "lemanje po novčaniku"...Posle poslao na servis !? A na "zapadu" ne da lemaju...
zgrujic:
--- Quote from: miša2002 on March 30, 2011, 01:04:40 PM ---
--- Quote from: zgrujic on March 30, 2011, 12:37:43 PM ---
--- Quote from: Lazo on March 13, 2011, 02:24:18 AM ---Ovo je za lemanje, a ne za lemljenje :hehe
(pijemo)
--- End quote ---
Ma to je neki naš yugović, radi na normu, a žurilo mu se da izađe ranije sa posla... Samo tetki lek...
Ko što reče Lazo, tu samo lemanje po novčaniku pomaže!
--- End quote ---
Ma čovek probo sam da sklopi i izbegne "lemanje po novčaniku"...Posle poslao na servis !?
--- End quote ---
Izvinjavam se za svoju neupućenost!
Ali opet je to neki naš gen. Ma znam ja to, a kad se zaglibim okriviću drugog!
miša2002:
--- Quote from: zgrujic on March 30, 2011, 01:07:06 PM ---....
Izvinjavam se za svoju neupućenost!
Ali opet je to neki naš gen. Ma znam ja to, a kad se zaglibim okriviću drugog!
--- End quote ---
4e ...daaa, geni su čudo ! :sljus ima ih svudaaa...
Sava:
Razmišljao sam da li uopšte da pišem o ovoj temi, ali kada se setim štete koju sam pretrpeo napisaću o čemu se radi i potkrepiti fotosima. Elektroničer sam po struci i moje kolege će razumeti o čemu se radi.
Lepo napravljena kutija, profesionalno, unutra je....
isto tako lepa oprema za konverziju Futabe na 2,4 GHz
Sedi inženjer NASE hvalospeve je napisao o ovom uređaju na RC Univerze, tako da bi on sve svoje prebacio na ovaj modul, samo da ima fail safe, ali ni to nije problem jer FM ionako nije imao fail safe.
Sada slika od koje će se elektroničeri naježiti, napominjem da je modul samo otvoren i fotografisan
Radi se o renomiranom proizvođaču koga prodaju mnoge trgovinske kuće, još jedna slika
Kvalitet lemljenja je takav da ima više "suvih", nego pravih lemova. Uređaj malo radi, malo, neradi. Najčešće ne radi kada je model podalje od vas. Neki se sećeju da mi je pobegao model koga nikada niasam pronašao.
Nisam verovao da je u pitanju loš uređaj i ponovo novi prijemnik ugradim u Pipera, ali ovog puta dodatni fail safe na servo gasa. Posle drugog starta da ne beše fail safe ostao bih i bez drugog modela, uređaj je otkazao na nekih desetak metara, naravno rezrvoar je tek bio napunjen. Sada sam video da je vrag odneo šalu i zaintrigiran napravim leteće krilo koje nemože daleko da pobegne i ugradim u njega prijemnik i sa el. motorom daleko nemože, a ni velika šteta kada padne. Isproban je domet , radi dokle te oči nose, ne smeta mu ni kada sam ga u veljku šerpu zatvorio praveći Faradejev kavez. Izađemo na livadu poletimo i nakon pedesetak metara krilo poče vratolomije, a stanicu komotno možeš staviti u gepek auta jer je svaka veza prestala. Krilo odradi svoju namenu i sruši se odmah blizu nas.
Sada sam definitivno shvatio da uređaj nevalja i otvorio ga da vidim kako je urađen. Obratite pažnju na onu malu štampanu pločicu koju su naknadno ubacili i grebali po osnovnoj ploči.One dve žice od koje jedna na slici se vidi nije kvalitetno zalemljena. Neka "budževina" koja je trebalo da zameni pravi uređaj.
Napamet mi ne pada da sve ovo poravljam. Na moj upit nisu odgovorili ni prodavci, ni proizvođači, a ni onaj sedi inženjer koji je tako lepo pisao. Ovo pisanje više priliči nekom elektroničarskom forumu, a nas modelare dotiče samo što gubimo modele.
Razmislite kada budete kupovali sličnu opremu. "Jeftino meso, čorbu za plot", tako naš narod kaže,
Pozdrav, Sava
Schwab:
Ja sam posedovoao Coronu ,doduse za JR, modul i par prijemnika.Nikada nisam imao nijedan problem u radu.
Sluzili su me oko godinu dana bez ijednog nagovestaja da postoji problem , jedina stvar koja je bila cudna je da
pri bindovanju prijemnika predajnik je morao da bude udaljen preko jednog metra inace je bindovanje bezuspesno.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version