RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Svetski mega car u lemljenju!!!

<< < (4/7) > >>

Sava:
I kada se izvrši bindovanje po isključenju i ponovnom uključenju je potrebno 15 sec. da se "nađu" prijemnik i predajnik. Ukoliko prijemnik iz bilo kog razloga bude zasenčen, više se kontakt ne uspostavlja dok se ne isključi i prijemnik i predajnik. Ukoliko se predajnik iz bilo kog razloga isključi pa ponovo uključi, a prijemnik za to vreme ostao uljučen,komunikacija se prekida. Ceo sistem koji ja imam je mušičav, verovatno je neispravan, meni se zalomilo.
Sada sam prešao na FrSky takođe Kineske proizvodnje koji ima i telemetriju i veoma sam zadovoljan. Poučen prethodnom iskustvom izvršio sam sve moguće probe i mogu reći da je sistem pouzdan.

miša2002:
@Sava
Pa valjda znaš da DSSS ima upravo takvih problema i da ga zato izbegavaju (proizvođači) "vrlo je mušičav" iako se smatra jako dobrim sistemom, ali i komarac mu smeta. FHSS se pokazao kao sasvim zadovoljavajući u konkretnom izvođenju, a ni u primeni nije loš, zapravo, u ove svrhe je i više nego dobar.
Ja, lično, bežim od čačkanja po GHz napravama, jer malo više nanetog tinola, poremeti sve...
Savetovao bih ti da skineš sav stari kalaj i prelemiš sa tinolom sa dodatkom srebra, bez olova. I pazi da ne pomeriš ništa na pločicama.
Nadam se da nisi ovo shvatio kao "popovanje"?

Sava:
Taman posla da je "popovanje", to je samo dobar savet, hvala, lemljeno je tinolom koji ima veći procenat olova tako da su elementi verovatno pregrejani, a normalno da se javlja "suvo" lemljenje što je boljka dobrog dela Kineskih uređaja.Štede na kalaju. a krajnji proizvod trpi. I sam nevolim da čačakam po uređajima visoke frekvencije, sam položaj delova utiče na rad . Smeta mu i kalaj ako ima vrhove. a ne zaobljenja kod lemljenja. Sve u svemu suviše je skupo da bilo šta radim na ovom uređaju jer da bih ga testirao moram ga staviti u model.
Pozdrav, Sava

miša2002:
Znači, još jedan eksponat u vitrini, a u potpisu: "Đubre, ali lepo upakovano..."

sova:
kad smo kod lemljenja i cackanja po stanicama sta mislite o ugradjivanju pozadinskog osvetlenja u stanicu fs-th9x ima li tu opasnosti po rad stanice,ne mislim da se lemi kao ovi gore dundjeri nego da odem kod nekoga ko ima alat za to!nije da mi smeta sto se ne vidi nista na displeju cim je malo tamnije napolju ili je sumrak al bih voleo da odradim to cak vidim da  misa2002 i prodaje i ugradjuje pozadinsko osvetlenje za displeje,a mene interesuje ako je to neko odradio ima li nekih promena na stanici sem sto displej svetli??

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version