RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Svetski mega car u lemljenju!!!

<< < (6/7) > >>

leonardofibonacci:
Evo, da se nadovezem na temu.
Kolege kompjuterasi, na SK forumu, probleme sa hladnim lemovima resavaju vrlo lako: 10-15 min. u  rerni, na 200C.
:)
Najbolje je od svega, sto je dosta grafickih kartica na taj nacin dobilo drugu priliku i odlozilo kantu za smece . . .

Sava:
Teško da će bilo koji konektor na toj ploči preživeti 200 stepeni.Moj drugar je to uradio i ploča je završila u kanti za smeće. Polovina čipova je završila na dnu rerne. Na toj temperaturi se peče hleb i prasići.  :hehe
Ja sam problem rešio novom grafičkom karticom.

leonardofibonacci:
Nisam  bas siguran da je 200C, ali znam da su uspevali . . .
 oo)) lol

miša2002:

--- Quote from: leonardofibonacci on August 11, 2011, 01:36:26 AM ---Evo, da se nadovezem na temu.
Kolege kompjuterasi, na SK forumu, probleme sa hladnim lemovima resavaju vrlo lako: 10-15 min. u  rerni, na 200C.
Najbolje je od svega, sto je dosta grafickih kartica na taj nacin dobilo drugu priliku i odlozilo kantu za smece . . .

--- End quote ---

To sa rernom bi možda i moglo da prođe, pod uslovom da su elementi samo sa jedne strane i da nema plastičnih delova, ali i dalje ostaje problem temperature i dužine grejanja !..

PS
Pazi da kozica bude hrskava i reš pečena!

zgrujic:

--- Quote from: leonardofibonacci on August 11, 2011, 01:36:26 AM ---Evo, da se nadovezem na temu.

--- End quote ---

A da pozovemo MythBusters?
http://dsc.discovery.com/tv/mythbusters/
Imam osecaj da bi ovo za njih bila dobra prica.

Vecina cipova, u zavisnosti od pakovanja, ima specifikaciju da se moze tokom lemlenja izloziti temperaturi od 200-300C u trajanju od max 10 sekundi. Temperatura na kojoj se cipovi mogu cuvati obicno ne prelazi 150C. Mislite o tome!
 (rip..) (rip..) (rip..)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version