ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Rmpalije od motora i hladjenje istih
gussenica:
Pozdrav svima!
Par meseci unazad polako ulazim u sveru, sa povremenim dilemama, trenutna glasi:
Naime, u svim setup-ovima sa svim mogućim vrstama elektro motora najduže trajanje leta je do 30 min. E sad, kroz teoriju, ako uspem da mu dovedem dovoljno struje za recimo 5 sati letenja, 20h ajde, idemo dublje u imaginaciju, nigde nisam uspeo da pronadjem podatak da li su el motori sposobni da podnesu toliku dužinu leta i koje faktore, osim hladjenja, treba da uzmem u obzir. Da priča bude još malo preciznija, uzmimo ovog rmpaliju kao primer http://www.icare-rc.com/catalog/predator-p-1344.html
Unapred hvala
Cyber032:
Ja mislim da je najveci problem tu hladjenje kako motora tako i ESC jer ako ESC ode mozes da se pozdravis...Nije dovoljno samo hladjenje samog motora vec i hladjenje lezajeva na njemu...Posle duzeg vremena bez odgovarajuceg hladjenja lezajevi bi zaribali...
gussenica:
Ok, hladjenje je nešto što i ne spada u domen nerealnosti, nekako bih uspeo naći rešenje. Znači samo pričamo o hladjenju? Mislim, motor kao motor praktično nema ograničenje vremena rada, da?
Puno hvala na brzom odgovoru.
Cyber032:
Nema na cemu...Motor kao motor teoretski u savrsenim uslovima ne bi trebao da ima ogranicenje rada-kada bi hladjenje bilo perfektno,non-stop jednako opterecenje ili bez njega,kada bi napajanje bilo tacno npr.11.1V bez variranja itd.sem toga sto bi lageri posle odredjenog vremenskog perioda sigurno propali (oni su potrosni materijal)...
gussenica:
"Motor kao motor teoretski u savrsenim uslovima ne bi trebao da ima ogranicenje rada" - Odlično!
Još jednom, hvala puno!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version