ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Pomoc otkazao ESC ili motor
todor:
--- Quote from: firebird on April 07, 2011, 02:08:56 PM ---Pa pazi sad,motor možes samo nekim unimerom da proveriš da li neki od vodova nije u prekidu,hoće žice da budu odvojene i ako ti se čini da je sve ok.Opet pažljivo pogledaj sve kontakte esc-motor,esc-prijemnik,esc-baterija..
Kažeš servoi rade,znači prijemnik dobija napajanje i ubec u esc radi.Proveri kablić od prijemnika do esc na mestu gde ulazi u esc,....
I najvažnije,da li si programirao esc prilikom prvog uključenja,možda ti u opšte ne raspoznaje opseg gasa..?
Na kraju ti ostaje da ipak odes do nekog kolege modelara u blizini da priključi drugi motor na taj esc i da proba tvoj motor..
Ako si u KG ili blizini mogu ja da ti proverim... (pijemo)
--- End quote ---
Havala na potrebi za pomoc, nisam u blizini iz Rume sam.
Provericu kako mi je podesen ESC pa se javljam, mada nije mi bas to jasno kako da to proverim prepoznavanje opsega gasa mmmm, sta to konkretno znaci i kako
se podesava?
Schwab:
Podignes gas do kraja , ukljucis stanicu .
Spojis motor ,esc i bateriju .
Posle dva bipa ,skines gas do kraja , nakon ovoga zapistace onoliko puta koliko baterija ima celija.
Lazo:
--- Quote from: firebird on April 07, 2011, 10:21:42 AM ---Pa zar ne pise u prvom postu "hk 450 pro" ??? ()-()
--- End quote ---
Lapsus! Nisam na to uopšte obratio pažnu, a i ne menja ništa bitno.
E sad. što se tiče programa u stanici, mestu na kome treba da se u prijemniku spoji ESC, odnosno gas, programiranja ESC-a... to moraš da dobro pogledaš u uputstvima za stanicu i ESC.
(pijemo)
miša2002:
Koliko sam uspeo da vidim, nisi uopšte isprogramirao ESC.
Ovaj model se programira ISKLJUČIVO preko PC-a a ne preko Tx.
Dobio si USB i disk uz njega.
Na ovom linku, koji si dao, u donjem delu ti je detaljno uputstvo i još po nešto tab na kome piše FILES...
Tek kad ga isprogramiraš, usaglasi sa stanicom !
Lazo:
"Programable by USB, PC or your Tx.", a onda: "We suggest customers to not program the esc with their Tx.".
Kako već rekoh, po uputstvu za ESC i stanicu...
(pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version