Negde iza nove godine častio sam sebe ovim modelom i tek sad za vikend sam od samog sebe "ukrao 5 min" i sklopio ovaj aviončić.Tako je,model stiže u ARF varijanti sa svim potrebnim elementima,bez baterije,a ja sam ga pazario bez stanice i za sklapanje je potrebno bukvalno 5 minuta jer su na modelu na kontaktnim površinama već nalepljene dvostrano lepljive trake,potrebno je samo odlepiti zaštitu i spojiti elemente tj. repove sa krilom i elevator između repova,zašrafiti motor,podesiti polugice,ubaciti bat i vinuti ga u nebo.
E sad zbog uzbuđenosti u toku "sklapanja",zaneo sam se pa nisam ni slikao faze al evo ipak neke fotke.
raspored i pregled delova
povezivanje elektronike
gotov i sklopljen model.(ovaj maneken na slici je moj prijatelj od kog imam veliku podršku
)
Evo i video kako je izgledao prvi let :
Posle prvog usledio je odma i drugi let i zavrsio se malo kobno-na nos,pa je condor dobio "concord look"
al' ne brinite,brzo sam ga vratio u prvobitno stanje
Malo o setup-u:
motor e-max HL 2010/6 4050kv
esc nema oznaku al' mi deluje da je 30/40A
elisa 5"
Pošto nisam imao bat 3s 1350mAh koja je preporučena a 2200mAh mi se učinila prevelika,stavio sam 2s 1000mAh 30c a promenio sam elisu na 6".Ovo je rezultiralo da nisam lepo podesio CG pa je malo više vukao na rep i malo sporiji let.Nema veze,bitno da se letelo...