Prvi utisci o ponašanju modela su više nego odlični. Ko prati moje teme, zna da sam u svemu ovome od 2008-me godine. Thunderbolt je preleteo u moj hangar 2012-te godine
Od onda je stajao u hangaru, čekavši ozbiljniji prijemnik sa više kanala, pa sam morao da pregledam celu elektroinstalaciju, zamenio sam "tigon crevo" za gorivo, da bih na kraju NIMH elektro sistem prebavio na LiPo. Ali što je najvažnije, model je gotov i sad može da vrši svoje zadatke na nabu iznad Čenejskog aerodroma
Za ovih par godina leteo sam svakakve modele, ali ovaj je priča za sebe. Izađete na aerodrom, povežete kablove i creva za pneumatiku između krila i trupa. Posle napunite pneumatski sistem da bi izbacili točkove modela. Tek posle može da stoji na trapovima
Sipate gorivo, pustite struju proverite da li sve funkcionise pa upalite motor na modelu. Ostavite malo da radi, posle se uklučuju svetla i krenete na poletnu sletnu stazu. Kad poletite model, koji se ponaša skoro kao pravi, onda vam ostaje da uživate u letenju i u izgledu modela, koja jako priliči pravom modelu. Tu još dolazi i zvuk motora od 62 kubika. Ne znam vam kako dočarati, ovo mora da se vidi, da se čuje.
Tu bih iskoristio priliku da se zahvalim kolegama Karolju i Tamašu, ko su bili pored mene i pomagali oko radova na modelu, Mirčetu za stalnu moralnu podršku i za bilo koji pomoć, čak i preko noći, po potrebi, Radovanu iz Pančeva, ko je pomagao oko teorije elektronike i pomoći oko štelovanja stanice za ovaj model, svojoj porodici ko trpi ovaj moj hobi