Pre nekih nedelju dana sam nabavio Graupner Terry avion, i posle par dana sitnih opravki, promene kontrolera, juče sam imao prvi let. Nije se baš slavno završio, jer sam napravio par propusta i avion je dosta brzo pao i napravio sitnu štetu koju sam popravio za desetak minuta.
Uradio sam dve stvari zbog kojih se desio pad. Naime, kad sam uključio stanicu, priključio bateriju, proverio sam da li rade servoi, da li se pomeraju krilca, da li je baterija lepo zakačena da ne šeta, ali sam zaboravio da izvučem antenu
Pored toga, napravio sam još jednu grešku što nisam malo više podigao ugao penjanja uz malko jači gas, tako da sam prve lagane zaokrete počeo da izvodim na relativno maloj visini. A čini mi se da bi i mogao da ga izvučem da sam imao pun domet stanice jer mi se čini da momenat pre pada nije slušao komande. Naravno, avion je pao posle samo desetak sekundi leta.
Dok sam kupio deliće po njivi razmišljao sam gde sam sve grešio, otišao kući, zalepio ga i ostavio da se suši do sutra.
Danas sam ponovo izašao na istu njivu, ovog puta uradio sve kako treba. Nisam skretao, nego sam pod uglom od nekih 20-ak stepeni polako dostizao visinu. E onda sam nekih 5 minuta uživao praveći krugove, ponirao i ponovo se penjao. Na visini sam gledao kako se ponaša pod malim gasom, uhvatio sam komande i njihovu osetljivost. Na žalost, sletanje nije bilo baš najuspešnije, pa sam opet napravio štetu. Greška je što u panici nisam isključio motor kad sam shvatio da je preblizu zemlji tako da sam polomio plastični deo koji drži osovinu jedne sklapajuće elise.
Sutra ću skrpiti i to, pa ponovo na livadu.
Da li se ovo prodaje kao rezervni deo?