Zadnja 2 dana se bogami vredno radilo jer klinac samo pita "A KADA CE DA BUDE GOTOVO?" E sad, naravno da ima i pozitivnih i negativnih strana. Pozitivno je to sto su izgleda svi potrebni delovi tu i sto se sve lepo uklapa. Kvalitet odlivaka je zadovoljavajuc ali je materijal plastik fantastik. No sveukupni dojam o kvalitetu nije tako los, naravno videcemo kako ce sve to da se drzi na nekom prvom cukanju.
E sad o negativnim stvarima. Sve je malo previse zategnuto i upravljacki mehanizam i prenosni mehanizam a podmaziovao sam sve i gde treba i gde ne treba. Bice svakako jedan period razrade. Koristio sam teflonski sprej jer on nije mastan i na njega se ne lepi prasina. Uputstvo je
totalno s*anje! Treba puno maste da be se shvatilo sta je pisac hteo da kaze. Negde je banalna stvar data u 3 koraka a negde je dat samo konacni izgled sklopa pa udri po razmisljanju, srafi, odsrafi dok se stvar ne uklopi. Ono sto je pak porazavajuce je da brojevi na kesicama apsolutno nista ne znace!!! Najgore je to sto srafovi iz neke kesice ne prate delove iz te kesice, no na svu srecu za sada svi su tu! Stvar se svodi na to da se iz uputstva deo vizuelno prepozna, pa se onda isti trazi po kesicama i otprilike sam otvarao po 3 kesice odjednom da bi imao potrebne delove za tu opreaciju. Bitno je sve srafove istresati u neku kutijicu i posle kopati po istoj kako bi se nasli oni potrebni. A dali su ogroman broj razlicih srafova, sto samonarezujucih sto masinskih od 10, 12, 14, 17 mm duzine, sa upustenom i ispupcenom glavom, i jos gomila drugih raznoraznih. Jedva sam skapirao sistem kako da provalim kada koji gde idu. Jako je bitno da je kljunasto merilo stalno pri ruci i da ako na uputstvu pise da ide onaj od 12mm onda takav i treba staviti jer iako pasuje onaj od 14mm onda ce vam sraf od 14mm zafaliti negde drugo gde je on bas potreban ...
Za 2 dana sam uspeo da montiram prednji, zadnji diferencijal i upravljacki mehanizam. U sustini je to bio i najveci deo posla posto su amortizeri vec sklopljeni. Eto toliko za sada i nadam se da cu uspeti da ga zavrsim u naredna 2 dana jer posla toga ima 2 nedelje guzvu na poslu.
Evo i jedne slikice kako trenutno izgleda
poz