Hvala Dišljenko... Vidim da i ti gledaš šta ljudi pišu na RCU, tako da ti je sve jasno...
Pod kapotaž planiram da stavim MVVS od 80 ccm. Taj se motor pokazao odlično u prvom Hellcat-u kojeg sam pravio. Ima 9 konja, i sa karbonskim Mejzikom 26x10 nosiće ovaj model kao od šale...
Dino leti njegovog Thunderbolta sa DA 80, a to su motori iste klase, stim što je MVVS dosta jeftiniji i najnoviji motor od svih koji se prodaju u klasi od 80 - 85 ccm...
U igri je bio i DLE 111, ali ne može da stane pod kapotaž. Cena za njega i MVVS je skoro ista, vrte i propelere sličhih dimenzija...
Moki, koji je prvobitno bio u planu, u trenutnoj situaciji prevazilazi moje finansijske mogućnosti, a čitajući na RC Universu topic o ovim motorima i koliko su se neki ljudi "patili" da ga doteraju da radi kako treba, nisam baš siguran i da je pravi izbor.
Uz njega skoro obavezno morate da kupite i pumpu za gorivo (dodatnih 170 evrića), a za jače Moki-je 215 i 250, preporučuje se i Turbulator, deo koji ide na usisnu granu i služi da se smeša zavrtloži i bolje distribuira ka cilindrima...
Radijalni motori traže mnogo više pažnje i nege (na Mokiju se na svakih 2 sata šteluju ventili, a kad izadjete na letenje, za taj dan podmazuju se sve klackalice istih...).
Model koji pravim služiće mi za svakodnevno letenje i u tom kontekstu to je mnogo "zezanja" koje ja ne volim. Za mene je zato Zenoah zakon, jer kad ga namestiš nema više potrebe da se bilo šta dira, šteluje i servisira, bar ne često...
Interesantna ponuda je novi motor koji se sad skoro pojavio na tržištu. Reč je o motoru Evolution 160 - sedmocilindrični, četvorotaktni, po performansama veoma sličan Mokiju, ali izgleda sa radi sa mnogo manje "glavobolje"...
Steve iz Orlanda (Bob's Hobby Shop) je jedan od dilera za ovaj brend i trenutno testira takav motor ali od 260 ccm. Na videu radi savršeno...
Evolution je oko 20% jeftiniji od Mokija, ali i on traži dosta servisiranja i održavanja...
Pozdrav
Mirče