Author Topic: Meister Scale P 47  (Read 150179 times)

Offline mirce

• Hero Member
Re: Meister Scale P 47
« Reply #120 on: January 23, 2012, 08:53:01 PM »
Da ne mislite da samo "mozgam" koji ću motor da stavim, evo par slika kako sam rešio vertikalac. Napravio sam šarke da budu kao na pravom P 47...

Kad je sve bilo izšmirglano...

Ajd da ne preterujem... Više slika ima na sajtu...

Što se tiče reduktora, nisam odustao od te ideje. Razmenio sam još par mailova tako da ćemo videti šta će biti sa tom pričom. Ljudi su veoma zainteresovani da reduktor ugradim u svoj P 47...

Dišljenko, kolor šema će biti neka sa početka ovog topika: http://rcfly4um.org/index.php?topic=7088.msg49126#msg49126

Pozdrav

Mirče

Offline misha

• Hero Member
« Reply #121 on: January 23, 2012, 10:28:03 PM »
Mogu ti reci da ti smirglanje bas ide od ruke. Divim ti se kako uspevas po ovoj hladnoci i da smirglas.
Vec na slikama se vidi da su linije modela savrsene. Ono sto me interesuje je da li je dovoljno staviti samo dve sarke.
Da sa donje strane ne dodje do vitoperenja, jer obe sarke su visoko? Znam da se vertikalac nece mnogo koristiti ali opet...

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #122 on: January 23, 2012, 11:05:55 PM »
Mišo, na jednoj slici se vidi i trće šarka od vitroplasta. Ove slike su od juče a ova treća šarka je postavljena na trup danas, tako da ima ima tri...

Napravio sam i gornji deo vertikalca. Postaviću kasnije još koju sliku.

Pozdrav

Mirče

P.S. Zima, ko kaže da je zima, kad šmirglaš ugreješ se... ;namig

« Last Edit: January 23, 2012, 11:08:00 PM by mirce »

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #123 on: January 24, 2012, 01:48:48 AM »
Evo još par slika, treća šarka...

Vertikalac je gotov...

Trimer elerona. Ovaj tip Thunderbolta imao je samo jedan trimer i to na levom eleronu...

Posle obrade...

Ajd' uzdravlje...

Mirče

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #124 on: January 25, 2012, 04:45:13 PM »
Pisanje ovde na Forumu je kao kad me moja mama nazove telefonom. Javimo se jedno drugom i onda ona "razveze" monolog i pita i odgovara i konstatuje... Ja ti i tamo kažem: "Da, da..." i to je naš razgovor...

Tako i ovde, pišem, slikam, pričam, i ništa... Da se tu i tamo ne javi Miša i još po neko (to je ono "da, da..." ), bilo bi kao da pišem sam sebi...

« Last Edit: January 25, 2012, 05:33:42 PM by mirce »

Offline cane

• Full Member
« Reply #125 on: January 25, 2012, 04:56:04 PM »
Mislim,nemoj se ljutis,ali ti ovde predstavljas svoj model i naravno da vodis monolog.
Ako ja,navodim primer,ili ko zna ko odavde sa foruma moze da ti da neki savet,a zna se ko je ovde car svih careva u izgradnji tako velikih modela,onda ajd da se potrudimo.

A mislim da nije ti stalo da samo citas pohvale? pa svako ko je bar jednom ispratio  bilo koji tvoji rad,zna koliko znas i koliko mozes i sta mi obicni smrtnici imamo da dodamo na to?

ja neki put ni ne gledam nista drugo na forumu ako nema tvog posta.(izvini sad za ovako licno obracanje)

I licno mislim da samo mozemo da ti svi budemo zahvalni za ovako opsirne opise i slike,jer znam koliko je sve tesko.

Veliki pozdrav,gosn Mirce i u zdravlje

Offline fifti

• Pocetnik
  • *
« Reply #126 on: January 25, 2012, 05:00:50 PM »
Pisanje ovde na Forumu je kao kad me moja mama nazove telefonom. Javimo se jedno drugom i onda ona "razveze" monolog i pita i odgovara ikonstatuj... Ja ti i tamo kažem: "Da, da..." i o je naš razgovor...

Tako i ovde, pišem, slikam, pričam, i ništa... Da se tu i tamo ne javi Miša i još po neko (to je ono "da, da...") bilo bi kao da pišem sam sebi...

Konkretno citam sve  i ne komentarisem nista, prvo ne razumem se, drugo nebi da ode tema u off.Po meni je bas dobro sto ima malo komentara.Evo i ovo je sada off

Uploaded with ImageShack.us

Offline Schwab

• Full Member
« Reply #127 on: January 25, 2012, 08:23:56 PM »
Mirce verujem da svi budno prate tvoje projekte.
Samo nastavi ,svi gledaju otvorenih usta :)  (res)
For the first time I was flying by Jet propulsion!No engine vibrations.No torque and no lashing sound of the engine propeller.Accompanied by a whistling sound, my jet shot through the air. Later when asked what it felt like, I said, "It was as though angels were pushing". 'Adolf Galland-ME262 ace'

Offline GILE

• Administrator
  • Sr. Member
« Reply #128 on: January 25, 2012, 09:03:47 PM »
Cifra posecenosti ovog topika je 6274.
Ovo smo po sebi govori koliko pratimo stvaranje ovog lepotana.
Ja licno imao sam podosta da naucim HVALA na nesebicnosti  (res)

Pozdrav od Gileta
Covek prolazi kroz tri stadijuma znanja u svom zivotu:
1- Misli da sve zna
2- Zna koliko zna
3- Zna koliko nezna (tu sam sad)

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #129 on: January 25, 2012, 10:12:43 PM »
Dobro... Hvala na lepim rečima... Ajd' onda teramo dalje... ;namig

Da se vratimo na P 47...

U pregovorima sam sa John-om i Gerret-om, ljudima koji razvijaju reduktor. Ponudli su mi da učestvujem u celoj priči i da budem prvi koji bi ga ugradio na ovakav model.
Geret već leti Warhawk-a sa MVVS-om 45 i sa reduktorom, a John zavržava svoj CARF Mustang sa KOLM motorom od 130 ccm i naravno prenosom.

U razgovorima predlažu mi da stavim MVVS motor, ali boksera od 116 ccm. Time bi Thundebold mogao da vrti četvorokraki skoro slala propeler od 30"!!!
Za model sa rasponom krila od 102" prava skala mera propelera je 30,5".

Ljudi su već merkali kako bi to moglo da stane u Meister-ov kapotaž...

No, mislim da je od te priče nema ništa, nego da ćemo se mi ipal držati motora od 80 ccm. Sa tim motorom četvorokraka elisa bi bila 26 - 27"...

Šta će biti od svega - videćemo... "Pregovori" još traju...

Što se tiče izrade modela, polako se primičemo staklenoj tkanini. Sad već više nema mnogo posla oko modela, još malo gitovanja, poklopac za prekidače, možda je najveći posao na trupu karman...

Znači, imamo zagarantovano još najmanje par meseci uživanja. Bilo bi lepo da promocija modela bude za Warbird Day...

Pozdrav

Mirče

« Last Edit: January 25, 2012, 10:15:03 PM by mirce »

Offline fifti

• Pocetnik
  • *
« Reply #130 on: January 25, 2012, 10:35:52 PM »
Bogami to bi bilo bas lepo !

Uploaded with ImageShack.us

Offline misha

• Hero Member
« Reply #131 on: January 25, 2012, 11:50:27 PM »
evo jednog poucnog filma, da se upoznas sa letilicom pre prvog leta.

Offline misha

• Hero Member
« Reply #132 on: January 26, 2012, 12:11:09 AM »
a ako ovako nastavis ovo ce biti verovatno sledeci model (i velicina i tip)

Offline marko

• Sr. Member
« Reply #133 on: January 26, 2012, 08:42:44 AM »
Lepo ti je Tijano rekao stavis MVVS ili ZDZ i da ne komplikujes. :mhm

Ako imas iduje da ides na neko scale takmicenje, onda razumem zasto reduktor i scale propeler.

`Al, ta ako ces ga samo terati po Ceneju, ta man se komplikacija.

M.  (pijemo)

WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

Offline mirce

• Hero Member
« Reply #134 on: January 26, 2012, 10:03:59 AM »
Markoni, tako će to i biti...
Apsolutno si u pravu, lepo bi bilo biti deo "ekipe" koja razvija nešto novo za modelarsko tržište, ali sa druge strane, a to sam im i napisao, ja snosim veliki rizik njhovog projekta. Ipak je taj reduktor potpuno nov proizvod i ko zna kako će se u praksi, posle X broja letova pokazati. Ne smem da "grešim dušu", ljudi veoma ozbiljno i studiozno prilaze celoj priči, ali teorija je teorija, a praksa nešto sasvim drugo.

Njihova ideja je da razviju prenose koji bi imali pristupačnu cenu, i "šraf na šraf" nalegali na motor. Jer, to im napisah, ako neko treba da kupi motor, prenos i Soloprop komplet (hub - to je sredina u koju idu kraci, krake - propelere i spiner - za četvorokraku elisu od 30" to iznosi oko 500$ !!! ), kad sve to plati ako kožta kao ili blizu radijalnog motora, pa ko će to da kupi?

Preksinoć mi je stigao mail od John-a, u kojem mi je ponudio Soloprop sa kracima za džabe, ali je za reduktor (za MVVS 116) tražio 400 evra!!!

Pošto je priča išla u pravcu da ću ga dobiti po ceni sa velikim popustom 400 evra baš nije cena koja je mala.
Sve u svemu, svakako nemam namere da stavljam toliki motor i elisu, pa smo se vratili na priču za MVVS 80.
Ispostavilo se da reduktor za njega ne mogu tako brzo da naprave i da ga testiraju.
Ja opet nemam namere da čekam 6 meseci i sudeći po svemu cela stvar je "pala u vodu"... 

Tako da se "Lesi vraća kući" na klasičan pogon - što je ustvari i najsigurnija opcija.

Juče sam čitao jedan dosta dugačak topik, na RC Giants-u, o ZDZ 90 motoru i svi koji ga imaju veoma ga hvale.
Ako neko ima neka iskustva ili ako je negde čitao nešto o tom ZDZ-u, voleo bih da ih iznese ovde.

MVVS 80 je takodje dobar... Kako pišu ovi koji imaju ZDZ, kažu da vrti elisu 28x10 sa 6300 obrtaja!!! što je za dva inča veći propeler od MVVS-ovog.

Cene su slične, komplikacija za nabavku takodje...

Eto toliko za sada... Odoh nešto i da šmirglam, jer neće se model sam napraviti...

Ajd' uzdravlje

Mirče 
« Last Edit: January 26, 2012, 10:06:09 AM by mirce »