ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

OS Motors

<< < (2/2)

dimitri:

Sve sto je  OS MAX napravio je  uvek  bilo prvoklasno,sigurno ce
    i sa  elektro programom biti tako.
    Radovan.

misha:
nisam znao da i Futaba ima motore

http://www.rc.futaba.co.jp/motor/index.html

tibeteagle:
Danas već svako može da ima svoj brend svega, pa i BL motora. U jednoj od više stotina, ako ne i više hiljada, fabrika mikromotora u Kini će svakome proizvesti po datoj tehničkoj dokumentaciji i nalepnicom po ženji ovaj mnogo jednostavniji mašinski proizvod od glow motora, pa i japancima koji su najvaći isporučioci automatizovanim tehnologija za ove proizvode kinezima. Tako da su razlike od kineskih brendova motora samo u nijansama i ne treba se bojati da su japanki BL motori ozračeni  :)
Ipak ima šansi da su OS BL motori proizvedeni u pogonima OS MAX-a u Nippon, jer su se sa smanjenjem potražnje za glow motorima i velikom kineskom konkurencijom, oslobodili proizvodni kapaciteti. Futabini se onda proizvode isto tamo, pošto je saradnja među njima dobra još od pre. Pitanje je samo zašto tek sada?  mmmm

dule-le:
Postujem ja elektro motore,a i koristima na neke modele.Ali dok se ne cuje pravi zvuk motora tu uzivanje u letenju ne postoji,barem za mene. :big smile

pozdrav Dule

djbojan:
Ma dajte ljudi, pa o cemu pricate, ja sam jako kratko u RC moderarskom svetu, a usao sam bas zbog glow motora, nema adrenalina dok se ne oseti miris nagorelog ulja,

a i jedna stvar po meni bitna, kad dodas gas na glow motoru, taj ima punu snagu sve dok je i goriva u rezervoaru.

Sve zavisi ko sta voli, ali ja recimo obozavam nitro modele sa glow motorima, i necu ih nikada izbaciti iz upotrebe.

Naravno da se elektro modeli veoma velikom brzinom priblizavaju sa performansama i snagom ga granicama glow motora, a neki skupi modeli su cak i prevazisli,

samo to je kao da piješ bezalkoholno pivo ili vruću coca-colu.

poZZZZ!   (<--)

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version