Tu su izrezani komadi na dužine između rebara i ono što je izvađeno iz rupa.
Komadi složeni kako će se stavljati na štap
Sad treba narezati komade deprona od 5mm. ja sam izrezao trake širine 50mm i podjelio ih na dužine oko 2cm duže od dužine rebara, nažalost nemam tu sliku.
U tim pravokutnim komadima izbušio sam rupe za štapove ali nešto manje od štapa tako da teško idu na štap. Te komade treba pobrusiti na mjestu ljepljenja sa stirodurom.
Štapove treba pobrusiti s grubim šmirglom da što bolje primi ljepilo.
To sam ljepio s Mitopur E45 i to na način da sam najprije navukao rebro s največom rupom skoro do kraja štapa stavio malo ljepila i navukao do kraja, zatim sam ljepilom na deblje namazao štap a komad stirodura namočio u vodu. Kad sam navukao stirodur na štap micao sam ga u svim smjerovima da se što bolje pomješa ljepilo i voda. Voda je druga komponenta mitopur ljepila. Kad se ljepi bez dodavanja vode ljepilu u drvetu treba 24 sata da se stvrdne, u plastičnim materijalima i znatno duže je tamo nema vlage. treba paziti da i na spojeve rebra i stirodura dođe ljepila. Netreba pretjerivati s ljepilom jer ono expandira čak i više od tri puta.
To treba ponavljati do kraja štapa.
I to redosljedom rebro, ljepilo, stirodur.
Kad se ljepilo dobro pomješa s vodom vreme stvrdnjavanja pada na 3 sata!!
Čim sam složio sve djelove poravnao sam doljnju stranu budučih rebara na ravnoj podlozi i lagano opteretio da ljepilo ne razmakne rebra i da ne otvori prorez u stiroduru.