Poštovane kolege forumaši (automobilisti), da li će biti nešto ove godine po pitanju osnivanja ove klase i vožnje u većem broju.
Mislim da je zimi došao kraj i da bi trebalo ozbiljno da se pozabavimo osnivanju neke od klasa. Slažem sa MAGIC-om da su ovi modeli jedni od najzabavnijih i najpristupačnijih, šta više po slobodnoj proceni ima nas bar 10-15 koji ispunjavaju uslove za neko ozbiljnije (amatersko) takmičenje. Takođe mislim da bi trebalo i usvojiti neki pravilnik o takmičenju i polako da pokušamo da se primaknemo Evropi i u ovom hobby/sportu. Verujem da bi se moglo održati bar 5-6 kvalitetnih trka u toku 2013. jer to i nije neki izdatak na 365 dana u godini. Teren (stazu) možemo da koristimo već postojeću u MI, uz minimalno doterivanje, jer i takva kakva je odlična je jer bolju u Srbiji trenutno nemamo. A i tamo imamo sve uslove za jedno kvalitetno takmičenje (nisam bio al sam gledao preko neta), bitno je samo da se vlasnik pobrine da točilice ne budu daleko od staze, jer svi znamo da pivo nije ništa naročito kad se ugreje.
Šalu na stranu, dajte da krenemo malo ozbiljnije u neku organizaciju jer nikako mi ne ide u glavu da su naše komšije uspele da srede staze i uspešno se takmiče u više klasa već par godina, a mi ovde kao neki inijanci samo pričamo priče.(izvinjavam se indijancima)
Svestan sam da tu ima mnogo posla oko organizacije, licence za vozače, staze, nagrade itd. ali opet to nije neostvarljivo.
A možemo i da otvorimo temu gde će se upisivati zainteresovani sa svojim modelima, pa da vidimo koja će klasa biti najmasovnija i krenemo sa tom klasom, a kasnije proširimo i ostale.
U nadi da će sve ovo zaživeti u 2013. veliki pozdrav iz Požarevca.