Pozdrav svima ! Kako red nalaze da kazem nesto o sebi
.
Zovem se Miodrag Butarac imam 40g i zivim u Valjevu .Modelarstvom sam poceo da se bavim od IV razreda osnovne i imao sam srece da sam proputavao veci deo bivse Juge sa A.K "Krusik" po raznim takmicenjima sa raketama,raketoplanima i A1 .Kasnije preko "ukontrola" polako se napredovalo.Svoj prvi RC model nabavio u 8 razredu bese to graupnerov model "amateur" sa motorom tajfun 1.5 ccm a leteli smo ga sa klupskim poluispravnim uredjajem - Simprop na 27mhz .Bilo je to lepo i bezbrizno vreme rc modelarstvo je tad bilo stravicno skupo ali smo se ipak nekako snalazili i super se zabavljali ali kasnije posle vojske (90-te) zbog okolnosti u kojima smo svi ziveli sve ovo sam zapostavio (ne sasvim ali prilicno) ali eto pre par godina prijatelj je video moju asw 17 u nekom cosku i zapalio se za rc modele a samim tim vratio i mene u stare vode
i ponovo se aktivirao !
U Valjevu nas ima 5,6 aktivnih letaca medju kojima bih istako svog velikog prijatlelja i sjajnog modelara Ivana Delaca koji nam je svima tehnicka podrska, i bez koga bi modelarstvo u Va bilo prilicno unazadjeno (da ne kazem mrtvo).Pored njega tu su i Dusan Matijasevic (drugar koji me je vratio na pravi put
) Dule Milosevic (penzionisani pilot gazele) koji je ubedljivo najzagrizeniji - leti svakodnevno i leti i zimi i po kisi i snegu inace odlican letac i dobar drug a poslednji zarazeni je upravnik aerodroma "Divci" - Pele koji je gledajuci Dula svakodnevno i sam napravio svoj prvi rc trenazni model, nabavio rc uredjaje i sad vec odlicno barata modelom
)
Sto se tice moje ergele trenutno imam jedan model trener 40 (1600mm raspon) sa motorom asp 6 ccm i jedrilicu asw 17 (2.30 raspon) koja ceka da napravim nova krila
jos dosta nekih polukompletnih modela , motora itd.
Moj je plavi ,crveni je od Dula Matijasevic
Toliko od mene ,nadam se lepom druzenju sa ostalim clanovima a pozvacu i moje da se pridruze forumu i da svi damo doprinos na sirenju i omasovljavanju ovog prelepog hobija.
Miki