Um caruje, snaga klade valja! Pozdrav od Dejana iz Beograda! Pre par dana sam kupio 1/10 brushless buggy Reely Ranger BL(ESC 30A, motor 3215KV). Lepo izgleda a i ne kreće se loše za njegovu cenu. Međutim, nešto uvek tera čoveka da ide dalje i više i jače, pa sam i ja tim lošim putem krenuo. Imam par 3S Li-Po baterija(2200mAh, 30c), a koliko sam i pročitao na ESC-u, može da podnese takve baterije.Idući dalje bez obzira na sve
*, stavio sam 11,1V bateriju u auto i povezao i dao mali gas. Auto reaguje i to kakvom snagom
, nikakvi upozoravajući zvukovi.Adrenalin ključa kroz vene.Položio sam auto na asfalt i polako dodao gas sve do punog...I posle 3 sekunde gubim kontrolu nad gasom(auto staje) i (čudno
) beli dim se niotkuda pojavljuje.SKIDAJ MASKU, ISKLJUČI BATERIJU! Bilo je veoma napeto i sve se desilo u roku od par sekundi. Kao sto je matovic opisao, temperature su se popele na sam Mesec i kablovi se istopili(ESC je jako neprijatno mirisao
).Nakon nekog vremena,napetost je nestala. *Ovaj topic, što je najcrnje od svega, sam pročitao,kao i upustvo za programiranje ESC-a na 3S
. Naručivanje novog ESC-a (a i motora) je već u najavi. Ovo je ubedljiv dokaz da ne treba biti tvrdoglav i sve odmah probati već sve još jednom(najmanje) pročitati pažljivo! Ovakav prvi post na forumu sam najmanje očekivao, a tako se ispostavilo. Ipak sam nov u svetu brushless-a i ovim suludim amperažama i voltažama! Nezaboravan a na neki način, poučan doživljaj!