RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

F-22 Raptor, nov model.

<< < (5/5)

magic:

--- Quote from: magic on March 07, 2012, 08:00:43 PM ---
--- Quote from: vlada-r on March 07, 2012, 07:29:18 PM ---Upravu je Magic, moj setap na SU-37 kad sam odbio 416w je; d2826/6, bat 2200mah 25c, regler TURNIGY TRUST 45A i prop master airscrew 7x4. Sto je po meni prejako za ovaj tip aviona, ja planiram da montiram 6x4 ili 6x3. Nemoj zaboraviti da se ovaj motor sa 2200 baterijom vrti na 44000 o/min, i vuk'o je 32A.

--- End quote ---

Ajde malo i ovde da pojasnim-ispravim. Ja stvarno cenim entuzijazam vas dvojice i hocu da pomognem.

Vrednost kV je broj okretaja po Voltu koji neki motor ima. Tako da ako motor ima 2200kV onda sa 3S baterijom on ima maksimalnih teorijskih 2200x3,7x3=24.420 obrtaja. Posto efikasnost nije nikada 100% nego tu negde oko 80% onda se ustvari elisa vrti na cca 19.500 obrtaja.

Isto tako mozete na jednostavan nacin proveriti da li ste preterali/preopeteretili neki motor. Ako znate njegov kV i izmerite broj obrtaja i tacnu voltazu za taj broj obrtaja onda mozete da znate i njegovu efikasnost tako sto

efikasnost % = (kV x V) / izmereni broj obrtaja

I ako je efikasnost >85% imate jos prostora
ako je efikasnost 75%-85% onda ste OK
ispod 75% vec ste na maksimumu

Grubo, kod elise precnik sluzi za staticki potisak a korak za brzinu, i kako brzina modela raste tako je bitniji korak za rezervu snage. Ponavljam ovo je samo grubo objasnjenje.

poz

--- End quote ---

Posto nazalost nema opcije za korigovanje posta moram ovako

efikasnost % = izmereni br. obrtaja / (kV x V za gore izmereni br. obrtaja)

@ Vlada-r

Kazi sta te muci :)?

poz

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version