Evo malo drugačijeg modela F-22, u odnosu na @tibeteagle model. Plan sam skinuo sa rc.tomhe.net, a na ovom sajtu nalaze se još neki planovi, među kojima i plan za SU-37, koji sam već pravio.
Pošto sam imao prinudno sletanje sa SU-37 u kome sam mu polomio desno krilo, krpio ga i samim tim otežao, rešio sam da ga zamenim novim modelom i odlučio sam se za F-22.
Reč je o modelu koji sam napravio od 6mm izoflora, mada se može napraviti i od stirodura.
Raspon krila - 72cm
Dužina - 100cm
Masa sa elektronikom bez baterije - 360gr (mereno kuhinjskom vagicom od 3kg, verovatno ima odstupanja)
Masa sa 2200mhA - 530gr
Masa sa 1050 mha - 480 gr (uključujući 30gr olova koje sam morao da stavim na vrh nosa model)
Masa sa 1300 mha - 5000 gr (uključujući 10gr olova koje sam morao da stavim na vrh nosa model)
Masa sa 2*1050 mha - 540 gr
Masa sa 2*1300 mha - 570 gr
Setup:
servoi - 2*HXT900
ESC - Turnigy 30A
Narandžasti prijemnik
motor - KDA 20-22L
Elisa: Na modelu je predviđen otvor za najviše 6* elisu, međutim može da se malo proširi tako da staje i 7*. Sa motorom KDA 20-22L probaću 7*5 i 7*6 elise. Ukoliko ne budem bio zadovoljan staviću motor Turnigy C2826, sa 7*5 ili 7*6 elisom, koji se pokazao kao dobar motorčić, mada bi stavio i nešto jači.
Uzgred i pitanje da ne otvaram novu temu, koji bi nešto jači motor mogao da koristim uz ovaj model???
Detalje izrade neću postaviti jer se gradi na isti način kao i SU-37. Razlika je jedino u izgledu modela. Postaviću samo par fotografija, na kojima će se videti kako sam uradio oplemenjivanje modela. Razmišljao sam da ga malo izgitujem, pa da ga onda ofarbam bojom za beton na bazi vode, međutim time bi otežao model i sigurno bi zahtevalo više vremena. Mada mislim da bi git naprsao prilikom grubljeg sletanja, obzirom da je izoflor elastičan.
Ceo model sam presvukao sa samolepljivom trakom u boji, širine 5cm.
Sa gornje strane sam nalepio trake crvene, plave i bele boje, a sa donje žute, zelene i jedna traka plave boje. na pokretne delove sam stavio samo žutu traku.
Razliku između donje i gornje strane sam napravio da bi lakše uočio kako je model okrenut.
Evo i fotografija:
Ovde ćete videti i čičak traku, obostranu, koja će služiti za vezivanje baterija.
Na nosu model možete videti i olovo, koje moram da stavim kada se koristi jedna baterija od 1050mha ili 1300mha u ostalim slučajevima olovo se skida.