vidim da se malo mucite oko ovog projekta,pa reko ajd da podelim sa vama svoja iskustva u brodogradnji,evo teme o mom camcu
http://rcfly4um.org/index.php?topic=4705.0korito je prazno bilo oko 2.5kg(a pravljeno je od fiberglass-a,i mestimicno ojacano karbonom),sto je u startu previse,i to je manje vise i bio razlog zbog cega smo promenili do sada 6 motora,i 4 esc-a,prvo sam poceo sa brushed motorima,koji su bukvalno u roku od 5 min voznje pregorevali od preopterecenja,pa smo poceli eksperimentisati sa brushless-ima,i tu nije bilo puno srece,prvo smo kupili neki manji outrunner,koji je "izgoreo",pa smo ga premotali,ali i tad je bio slab,potom smo kupili inrunner,vodeno hladjen,ali i taj je malko nagoreo,tako da smo i tog batalili,pa smo kupili turnigy sk5065-380,taj je imao snage,ali ne i dovoljan broj obrtaja,pa smo i njega zamenili na jos jaci outrunner,koji trenutno dobro drzi,i nedeluje ko da ce pregoreti.Sto se esc-a tice,prvo smo imali brushed esc,koji smo zamenili na onaj za brushless,koji nam je potom odma crkao,iako je imao hladjenje,sve u svemu unistili smo 3 esc-a,svi su bili dobro hladjeni,ali jednostavno sta da kazem kad su i na 80 amperskom esc-u izgoreli tranzistori.trenutno imam 200A vodeno hladjeni esc,i taj ide ko lud,a napajanje je 22V-odnosno 6s li-po,i to od 3200mAh.sada ide ko lud,i trenutno radimo na snimanju malog filma,nesto tipa onih promo reklama na youtube-u,sto snimaju proizvodjaci kad izbace novi model.
tako da samogradnja camca nije nimalo jeftin sport,ali ko voli nek izvoli,nadam se da te nisam obezhrabrio u daljnjoj gradnji.
kad ga zavrsis mogli bi se svi mi 'brodo-modelari" okupiti negde i malo provozati,ako ste za?